Site icon NewsIT

Μπάιντεν για Μπρίνεϊ Γκράινερ: «Εργαζόμαστε σκληρά για την απελευθέρωση της»

06.08.2022 | 17:17
Μπάιντεν για Μπρίνεϊ Γκράινερ: «Εργαζόμαστε σκληρά για την απελευθέρωση της»

U.S. basketball player Brittney Griner, who was detained in March at Moscow's Sheremetyevo airport and later charged with illegal possession of cannabis, is escorted before a court hearing in Khimki outside Moscow, Russia July 1, 2022. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος για την αίσια έκβαση της υπόθεσης της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, προσθέτοντας, ότι η κυβέρνησή του εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της φυλακισμένης Αμερικανίδας σταρ του αμερικανικού μπάσκετ, η οποία κρατείται στις φυλακές της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 9 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με τον Τζο Μπάιντεν και τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσεις τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διαπραγματευτούν με τη Μόσχα της απελευθέρωση της.

Η καταδίκη της θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ανταλλαγή κρατουμένων υψηλού προφίλ, μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα περιλαμβάνει την 31χρονη αθλήτρια και έναν φυλακισμένο Ρώσο που κάποτε ήταν έμπορος όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version