Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι έδωσαν τη νίκη στους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι έδωσαν τη νίκη στους Καταλανούς
Reuters

H Mπαρτσελόνα πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση κέρδισε 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα της La Liga, με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Λαμίν Γιαμάλ να ξεχωρίζουν όπως και στην πρεμιέρα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «λύτρωσε» για δεύτερο σερί ματς την Μπαρτσελόνα, αυτή την φορά στην έδρα της και την οδήγησε στο 2Χ2 στο ξεκίνημα της LaLiga.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο Πολωνός στράικερ είχε ανατρέψει στο σκορ στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια και με δύο γκολ οδήγησε τη «Μπάρτσα» στο 2-1 επί των «νυχτερίδων». Απόψε στο «Ολίμπικο» της Βαρκελώνης πέτυχε το νικητήριο γκολ των «μπλαουγκράνα» στο 75′, χαρίζοντάς τους το «τρίποντο» με 2-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, φτάνονταςα… αισίως τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα στις πρώτες δύο αγωνιστικές!

Ο Λαμίν Γιαμάλ είχε δώσει το προβάδισμα στο συγκρότημα του Χάνσι Φλικ στο 24΄, ωστόσο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το πέναλτι του Σανσέτ.

Μετά τη «γκέλα» της πρεμιέρας στο «Ελ Σαντάρ» (1-1 με τη Λεγανές), αυτή την φορά η Οσασούνα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με το τελικό 1-0 επί της Μαγιόρκα «άνοιξε λογαριασμό» στο νέο πρωτάθλημα της LaLiga.

Το γκολ του Ρούμπεν Γκαρσία λίγο πρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα στην Παμπλόνα έμελλε να κρίνει το τρίτο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής, χαρίζοντας στους γηπεδούχους το πρώτο τους «τρίποντο» και «πληγώνοντας» για πρώτη φορά τους «νησιώτες», οι οποίοι στην πρεμιέρα είχαν «κόψει» βαθμούς από την πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (24/08/24) στην La Liga

Θέλτα-Βαλένθια 3-1

(23΄ Μινγκέθα, 28΄ Άσπας, 60΄ Μπελτράν – 14΄ Λόπεθ)

Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 1-2

(45+6΄ Λουκεμπακιό – 2΄ Χρούνεφελντ, 90+5′ Πέρεθ)

Οσασούνα-Μαγιόρκα 1-0

(55′ Ρούμπεν Γκαρσία)

Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(24′ Γιαμάλ, 75′ Λεβαντόφσκι – 42′ πέν. Σανσέτ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις