Πέμπτη, 15 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε:” Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα για τρελούς ανθρώπους”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η εκπληκτική νίκη (6-1) της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, που της επέτρεψε πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων, δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. Οι πρωταθλητές Ισπανίας, που είχαν χάσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι και αντιμετώπιζαν την πρώτη έξοδο τους από τα προημιτελικά του τουρνουά από το 2007, σημείωσαν τρία γκολ στο τέλος για να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή.

“Κάθε παιδί που βρέθηκε στο Camp Nou δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό όταν θα μεγαλώσει. Αυτό είναι ένα μοναδικό άθλημα για τρελούς ανθρώπους», είπε ο Λουίς Ενρίκε στους δημοσιογράφους. Αυτή είναι μια νύχτα που είναι δύσκολο μπορεί να εξηγηθεί με λόγια, είχε το σενάριο μιας ταινίας τρόμου με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με μια ατμόσφαιρα που δεν έχω δει ποτέ στο Camp Nou, με μία ένταση που δεν έχω δει ποτέ πριν”.

Καμία ομάδα στα 61 χρόνια των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων δεν είχε καταφέρει να περάσει, αφού έχει χάσει στο πρώτο ματς νοκ-άουτ με τέσσερα γκολ. Ο Λουίς Ενρίκε θέλησε να τιμήσει τους φιλάθλους που στάθηκαν κοντά στην ομάδα μετά την οδυνηρή ήττα της στο Parc des Princes.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους κράτησαν την πίστη τους μετά την ήττα με 4-0. Αυτό είναι αφιερωμένο σε αυτούς, γιατί αυτό δεν είναι Harlem Globetrotters είναι το ποδόσφαιρο”, είπε, αναφερόμενος στη διάσημη αμερικανική ομάδα μπάσκετ επίδειξης.

“Δεν νομίζω ότι κάποιος σταμάτησε να πιστεύει. Εμείς διακινδυνεύσαμε τα πάντα και αυτό απέδωσε. Ένα τέτοιο φινάλε στο ποδόσφαιρο μπορεί να το δει κάποιος σπάνια και αυτή τη φορά ήταν η σειρά μας”, δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. “Ήταν μια έκρηξη του συναισθήματος, δεν είμαι ένα συναισθηματικό άτομο, αλλά μου άρεσε αυτό, όπως ακριβώς και αυτού που συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε