Πέμπτη, 1 Αυγ.
27oC Αθήνα

Μπόρατς – ΠΑΟΚ 0-1: Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στο Champions League

Μπόρατς – ΠΑΟΚ 0-1: Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στο Champions League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη ρεβάνς της νίκης του με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε καλύτερος αμυντικά στη Βοσνία και με τον Μουργκ να ανοίγει από νωρίς το σκορ (25′), δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τις νίκες του επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα και να πάρει το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Champions League, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε από τη Σουηδία.

Το παιχνίδι

Ένα λάθος του Κουλιεράκη στο πρώτο λεπτό του αγώνα, λίγο έλειψε να βάλει σε… περιπέτειες τον ΠΑΟΚ στη Βοσνία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Λουτσέσκου. Έχοντας καλή κατοχή της μπάλας και κλείνοντας τα κενά στην άμυνά τους, οι Θεσσαλονικείς “κυριάρχησαν” στο πρώτο ημίχρονο.

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο καλός, αλλά βρήκε τις φάσεις για να “απειλήσει” και να πετύχει ένα γκολ. Στο 15′ και από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο Κουλιεράκης βρήκε την μπάλα με προβολή, αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της Μπόρατς, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Ακολούθησε όμως μία φοβερή επιθετική ανάπτυξη από τους Θεσσαλονικείς στο 25′, με τον Τάισον και τον Οζντόεφ να συνδυάζονται και τον Μουργκ να εκτελεί με τη μία λίγο μέσα από την περιοχή, για το 1-0 της ομάδας του στο ματς. Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμη καλή φάση με σουτ του σκόρερ του, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο και την Μπόρατς να μη δείχνει να μπορεί να “απειλήσει”. Οι φιλοξενούμενοι ήταν έτσι αυτοί που έφθασαν και πάλι πιο κοντά στο γκολ με ένα ωραίο σουτ του Τάισον που απέκρουσε ο Σισκόφσκι.

Ο τερματοφύλακας της Μπόρατς απέκρουσε και το πλασέ του Κωνσταντέλια από κοντά, λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι την πρόκριση με συνολικό σκορ 4-2 και θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι συνθέσεις στο Μπόρατς – ΠΑΟΚ

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (68’ Τσάβιτς), Σκόρουπ (57’ Χρέλια), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (57’ Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς (79’ Μάρτσετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72΄ Καμαρά), Τάισον (61’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (72’ Σαμάτα).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις