Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός 0-4: Επιβλητική πρόκριση για τους «πράσινους» στο Europa League

Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός 0-4: Επιβλητική πρόκριση για τους «πράσινους» στο Europa League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός έκανε “πάρτι” στην έδρα της Μπότεφ Πλόβντιβ, στη ρεβάνς της νίκης του με 2-1 στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση στο Europa League με το επιβλητικό 4-0 μέσα στη Βουλγαρία και το συνολικό 6-1.

Με τον Γερεμέγιεφ να ανοίγει και πάλι το σκορ από τα πρώτα λεπτά, όπως και στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει… περίπατο στη συνέχεια και με δύο γκολ του Τζούρισιτς και ένα ακόμη του Σουηδού επιθετικού, “διέλυσε” την Μπότεφ Πλόβντιλ και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στην επόμενη φάση του Europa League.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς από το ξεκίνημα και κατάφερε να βρει αμέσως το γκολ, με τον Τζούριστις να βγάζει την κάθετη στον Μλαντένοβιτς από αριστερά, για να γυρίσει αυτός στον Γερεμέγιεφ και να κάνει ο Σουηδός επιθετικός το 1-0 με άψογο πλασέ από κοντά στο 6′.

Παρά το γρήγορο γκολ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο επιθετικός στη Βουλγαρία, αλλά η Μπότεφ ήταν αυτή που βρήκε δύο καλές στιγμές στην αντεπίθεση, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει το σουτ του Νουατσούκου και τον Μιγκόφ να “σημαδεύει” το δοκάρι λίγο μετά.

Η ομάδα του Αλόνσο άλλαξε στη συνέχεια τον τρόπο που αγωνιζόταν και ψάχνοντας περισσότερο την κόντρα επίθεση, κατάφερε να… τελειώσει το ματς. Στο 34′ ο Τζούρισιτς έκανε τρομερό σουτ με τη μία, η μπάλα βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα της Μπότεφ, για το 2-0 του “τριφυλλιού” στο ματς.

Οι “πράσινοι” είχαν στη συνέχεια και δοκάρι σε σουτ του Μπακασέτα, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με ένα τρίτο γκολ. Στο 45+2′, η ομάδα του Αλόνσο έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση και ο Τζούρισιτς πλάσαρε σαν σε προπόνηση για το 3-0 του “τριφυλλιού” στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε μάλιστα στον ίδιο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, για να βρει στο 50′ και το τέταρτο γκολ του. Ο Γιερεμέγιεφ και πάλι, πλάσαρε εύστοχα από κοντά, με τον βοηθό διαιτητή να δείχνει αρχικά οφσάιντ στη φάση, αλλά το VAR να αλλάζει την απόφαση και τους “πράσινους” να γράφουν το 4-0 στο ματς.

Στη συνέχεια ο Αλόνσο προχώρησε σε πολλές αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Η είσοδος του Τετέ, που έκανε ντεμπούτο στο ματς, έφερε δύο τετ-α-τετ και μία ακόμη καλή στιγμή για γκολ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έδωσε δύο “ασίστ” σε Γερεμέγιεφ και Σπόραρ, αλλά αμφότεροι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Μπότεφ, όπως συνέβη και με τον Λημνιό ενδιάμεσα. Έστω κι έτσι όμως, o Παναθηναϊκός πήρε μία επιλβητική νίκη με 4-0 και με συνολικό σκορ 6-1, πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Εκεί θα έχουμε μία σπουδαία “μονομαχία” για τον Παναθηναϊκό, αφού αντίπαλός του θα είναι ο Άγιαξ, φέρνοντας θύμισες από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις