Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Νάσος Γκαβέλας: «Είχα πάρει σαν πλάκα ότι μειώνεται η όραση μου, χαίρομαι να δίνω έμπνευση στον κόσμο»

Νάσος Γκαβέλας: «Είχα πάρει σαν πλάκα ότι μειώνεται η όραση μου, χαίρομαι να δίνω έμπνευση στον κόσμο»
eurokinissi

Ο Νάσος Γκαβέλας μίλησε για την επιτυχία του και το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην ζωή του, την καθημερινότητα του, αλλά και την χαρά που παίρνει να δίνει έμπνευση στον κόσμο.

Ο Νάσος Γκαβέλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο δύναμης και έμπνευσης για όλους να μοιράζεται άγνωστες ιστορίες και πτυχές της ζωής του.

Στη συνέντευξή του, ο Γκαβέλας μίλησε για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίστηκε ότι από τα 10 του χρόνια άρχισε να χάνει την όρασή του.

Τα λόγια του Γκαβέλα

Για το δεύτερο χρυσό:

«Όλη αυτή τη χαρά πρέπει να την μετουσιώνεις γιατί ο κάθε στόχος είναι μπροστά. Όλα αυτά είναι για να σου δίνουν όμορφες αναμνήσεις. Δεν έρχεται τίποτα απλόχερα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για την καθημερινότητα του:

«Η ζωή μου είναι να ασχολούμαι με αυτό, παράλληλα με τη σχολή Ψυχολογίας που είχα.

Προπόνηση το πρωί, γυρνάω το μεσημέρι σπίτι και προπόνηση το απόγευμα. Όλη η διαδικασία είναι γύρω από αυτό. Αν η περίοδος είναι πολύ κουραστική, δεν θα πάω βόλτα με το αυτοκίνητο. Η έξοδος μου, η χαρά μου, είναι το στάδιο».

Για την αναγνωρισιμότητά του:

«Χαίρομαι μόνο για το ότι οι άνθρωποι βλέπουν ότι αυτό που θέλεις μπορείς να το κάνεις. Μου μιλάει κόσμος, είναι ωραίο… Μου δίνει χαρά, αν σε κάποιον άνθρωπο δίνω την έμπνευση που θέλει να νιώσει».

Για το πώς αντιμετώπισε την ασθένεια του:

«Το είχα πάρει πιο πολύ σαν πλάκα ότι μειωνόταν η όραση μου… Γονιδιακή ασθένεια ήταν. Είχε ένα γονίδιο ο πατέρας μου και ένα η μητέρα μου. Με τον καιρό, επειδή πήρα εγώ το τζόκερ, καταστρεφόταν ο μυς του ματιού και έτσι έγινε. Εμένα με ένοιαζε ότι συνέχιζα τη ζωή μου και να κάνω αυτό που θέλω.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο το πώς μεγάλωσα στην οικογένεια μου και ο χαρακτήρας. Από τη στιγμή που είχα τρέλα με τον αθλητισμό και το τρέξιμο, γιατί να το στερηθώ αυτό;».

Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε ιστορία για την Ελλάδα στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με την εμφάνισή του στον τελικό των 100 μέτρων Τ11, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο σε μια ιστορική επίδοση για τον ίδιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις