Παρασκευή, 6 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Νάσος Γκαβέλας μετά το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Όχι μάγκες, δεν τελείωσα»

Νάσος Γκαβέλας μετά το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Όχι μάγκες, δεν τελείωσα»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νάσος Γκαβέλας έκανε το back to back, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 του στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φθάσει στην επιτυχία.

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Νάσος Γκαβέλας αποκάλυψε ότι ήταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά και την αλλαγή οδηγού, αλλά αποφάσισε να μην τα παρατήσεις, όπως του έλεγαν κάποιοι.

Οι δηλώσεις του Γκαβέλα

“Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει κι ένας από αυτούς είναι αυτός εδώ ο βλάκας (σ.σ. Γιάννης Νυφαντόπουλος), που έχει δώσει την ψυχή του εδώ και δύο μήνες. Όπως και με τον Μήτσο πέρυσι βγάλαμε την ψυχή μας και δυστυχώς το παιδί τραυματίστηκε.

Αλλά ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων, ήρθαμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε. Δύο μήνες με τον Γιάννη ήμουν σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, με τον τραυματισμό του Δημήτρη, όταν μου έλεγαν όλοι τι έγινε Γκαβέλα, μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις.

Όχι μάγκες, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω, είναι ότι θέλω χαμόγελο και ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να κερδίσουμε. Δεν είμαι μόνος μου, είναι και ο Γιάννης, τρέξαμε μέχρι τέλους. Μου είπε, εγώ θα τρέξω, αν θέλεις πέσε κάτω να συρθείς, πονάει, θα βγάλεις δέρμα. Κι έλεγα όχι ρε φίλε μην κάτσω να σκοτωθώ, θα σκοτωθώ στον τερματισμό και θα τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά, κι έτσι έγινε.

Μαζί θα το κάψουμε, ραντεβού τώρα στις Βρυξέλλες στο Diamond League, τελευταία κουρσίτσα και θα πάμε να πανηγυρίσουμε με τον Καραλή και τον Τεντόγλου διότι στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι μόνοι τους”.

Ο Γκαβέλας έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας Παραολυμπιονίκης με δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις