Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

NBA Draft: “Βόμβα” Παπαγιάννη! Επιλέχθηκε στο Νο13!

NBA Draft: “Βόμβα” Παπαγιάννη! Επιλέχθηκε στο Νο13!

Μια τεράστια επιτυχία του Γιώργου Παπαγιάννη! Ο σέντερ του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε στο Νο13 του ντραφτ του NBA! Είναι η υψηλότερη θέση σε draft που έχει πάρει ποτέ Έλληνας παίκτης!

Τη δική του ξεχωριστή ιστορία μόλις στα 19 του χρόνια γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης! Ο σέντερ του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε στο Νο13 του draft του NBA και έγινε ο πρώτος Έλληνας που επιλέγεται τόσο ψηλά, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε επιλεχθεί στο Νο15!

Ο Παπαγιάννης επιλέχθηκε αρχικά από τους Φοίνιξ Σανς αλλά η ομάδα της Αριζόνα είχε ανταλλάξει, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το Νο13 και τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβις με τους Σακραμέντο Κινγκς για την επιλογή στο Νο8 του ντραφτ!

Ο νεαρός άσος έχει εκφράσει την επιθυμία να ενταχθεί άμεσα στις τάξεις των «Βασιλιάδων» αλλά αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αλλά και από την ίδια την ομάδα. Η οποία, όμως, για να τον επιλέξει και μάλιστα τόσο ψηλά έχει εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του. Ειδικά ο πρόεδρος της ομάδας και παλιά δόξα Βλάντε Ντίβατς πίνει… νερό στο όνομα του Έλληνα άσου.

«Θα ήθελα να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο NBA. Δεν μπορώ να περιμένω να παίξω για τον Ντίβατς, μου αρέσει ο Ντεμάρκους Κάζινς και πραγματικά θέλω να μάθω πολλά για το παιχνίδι από αυτόν. Θέλω να γίνω καλύτερος και να κερδίσω πολλά παίζοντας δίπλα του», δήλωσε ο νεαρός άσος μετά την τεράστια επιτυχία του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Σε περίπτωση που ο Παπαγιάννης κάνει άμεσα το άλμα για το NBA και ενταχθεί στις τάξεις των Κινγκς, θα βρει εκεί έναν… γνώριμο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Κουφό. Βάσει της συλλογικής σύμβασης στο NBA, θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,2 εκατ. δολάρια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει το ποσό των 500.000 δολαρίων.

Φωτογραφίες: Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε