Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Νέα «επίθεση» του Καντέρ στον Ερντογάν και κάλεσμα στη Δύση να πάρει μέτρα εναντίον του

Νέα «επίθεση» του Καντέρ στον Ερντογάν και κάλεσμα στη Δύση να πάρει μέτρα εναντίον του
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ενές Καντέρ συνεχίζει να βρίσκεται σε κόντρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε άρθρο του στο περιοδικό TIME, “επιτίθεται” ξανά στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Καντέρ αναλύει το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία και ζητά από τη Δύση να λάβει τα μέτρα της για να μην βρεθεί ξανά ο Ερντογάν με πολιτικό όφελος στην πατρίδα του.

Το άρθρο του Καντέρ ολοκληρώνεται ως εξής: “Η ερώτησή μου είναι η εξής: Θα αποκαλύψει η Δύση την μπλόφα του Ερντογάν; Ή θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτόν τον δούρειο ίππο στο ΝΑΤΟ; Και με αυτό τον τρόπο να τον βοηθά να παραμείνει στην εξουσία;

Οι άνθρωποι στην Τουρκία αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτό. Η Δύση δεν πρέπει να επιτρέψει στον Ερντογάν να τους εργαλειοποιήσει για τα δικά του πολιτικά παιχνίδια. Είναι καιρός ο λαός της Τουρκίας, ο οποίος υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να λάβει την υποστήριξη που του αξίζει από τη Δύση. Γνωρίζω ότι αυτό φυσικά δεν θα τερματίσει τη βασιλεία του Ερντογάν ή θα επιφέρει μια δημοκρατική αναγέννηση, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις