Δευτέρα, 8 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Νικ Καλάθης: Τα αδιανόητα νούμερα του μαέστρου της Εθνικής μπάσκετ στο προολυμπιακό τουρνουά

Νικ Καλάθης: Τα αδιανόητα νούμερα του μαέστρου της Εθνικής μπάσκετ στο προολυμπιακό τουρνουά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ, ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Εθνικής μπάσκετ ήταν ο Νικ Καλάθης. Τα αδιανόητα νούμερα του μαέστρου της γαλανόλευκης.

Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται στη δύση της καριέρας, ωστόσο διανύει περίοδο τρομακτικής φόρμας, αποτελώντας τον απόλυτο ηγέτη της Εθνικής μπάσκετ στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νέος γκαρντ της Μονακό εμφανίστηκε αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο προολυμπιακό τουρνουά με αδιανόητα νούμερα.

Για την ακρίβεια, ο Νικ Καλάθης μέτρησε double-double μέσο όρο (!), αφού είχε 10 πόντους και 10,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε τόσο μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της εθνικής μπάσκετ, αφού συμμετείχε συνολικά μέσω σκοραρίσματος ή ασίστ σε 141 πόντους της Εθνικής (σκόραρε 40 και δημιούργησε 101)!

Η ομάδα του Σπανούλη σημείωσε 378 πόντους συνολικά στα τέσσερα παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι ο Νικ Καλάθης είναι υπεύθυνος για το 37% των γαλανόλευκων πόντων.

Ο πολύπειρος γκαρντ έχει πάρει την μπαγκέτα του και οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ. Με ανάλογες εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η γαλανόλευκη έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει κάτι καλό στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις