Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Νίκη… παραμονής του Παναιτωλικού στη Βέροια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

Το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες αρκούσε στον Παναιτωλικό ώστε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Βέροια (1-0) και να κάνει τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, από το πρώτο της λεπτό. Η Βέροια προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Το λάθος του Γιαννούλη στο 12′ έδωσε την ευκαιρία στον Βιγιαφάνες να νικήσει τον Καντιμοίρη και να κάνει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν σημαντική στιγμή στο 23′, εκεί όπου ο Κυριακίδης είπε δυο φορές ¨όχι” στις προσπάθειες των παικτών της “βασίλισσας του Βορρά”, που σε αυτό το ματς είχε στον πάγκο της τον… υπηρεσιακό Νίκο Καραπιπερίδη. Οι Αγρινιώτες διαχειρίστηκαν πολύ σωστά το… ανέβασμα της Βέροιας και πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Η Βέροια ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, πιέζοντας τον Παναιτωλικό, που ωστόσο αμύνθηκε εξαιρετικά και είχε και τις πρώτες καλές ευκαιρίες στο 45λεπτο, με τους Κάπελ (65′) και Ουάρντα (70′) να μην μπορούν να νικήσουν τον Καντιμοίρη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να… ανησυχήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 76′ με τον Άρτσε, ενώ “άγγιξαν” την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Μύγας διόρθωσε το λάθος του και έδιωξε τον κίνδυνο με την κόντρα που έβαλε. Παρόλο που στη συνέχεια η “βασίλισσα του Βορρά” κατάφερε να κλείσει τους Αγρινιώτες στα καρέ τους, δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε το βαθμό. Να αναφέρουμε πως το προηγούμενο εκτός έδρας «τρίποντο» του Παναιτωλικού ήταν από τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε επικρατήσει του Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καραπιπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Γιαννούλης, Όστοϊτς, Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγιέφσκι (69′ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (61′ Νέτο), Καϊκούτ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (90’+3 Βασιλούδης), Ρουσκουσέδα (83′ Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Μαρκόφσκι (69′ Ουάρντα).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε