Site icon NewsIT

Νίκος Κατσαρός στο newsit.gr: «Ο Γιάννης Διακογιάννης παραιτήθηκε από τη ζωή όταν έχασε την Ρίκα Βαγιάνη και τη σύζυγό του Βαρβάρα»

13.12.2022 | 13:27
Νίκος Κατσαρός στο newsit.gr: «Ο Γιάννης Διακογιάννης παραιτήθηκε από τη ζωή όταν έχασε την Ρίκα Βαγιάνη και τη σύζυγό του Βαρβάρα»

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία από την είδηση του θανάτου του εμβληματικού αθλητικού δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη και ο επί χρόνια συνεργάτης του, Νίκος Κατσαρός, μίλησε στο newsit.gr για την προσφορά του, αλλά και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Νίκος Κατσαρός έκανε επίσης γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες, ο Γιάννης Διακογιάννης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και ότι ο χαμός της συζύγου του Βαρβάρας και της κόρης του Ρίκας Βαγιάνη, τον είχαν… παραιτήσει από τη ζωή.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κατσαρού στο newsit.gr

“Στον Γιάννη χρωστάμε πάρα πολύ οι δημοσιογράφοι και οι αθλητικοί και όλοι. Και εγώ του χρωστάω πολύ περισσότερα. ”Συζήσαμε” μαζί για 4 Μουντιάλ, ένα μήνα από το πρωί έως το βράδυ μαζί. Ήταν πρότυπο επαγγελματία και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλους εμάς τους αθλητικούς συντάκτες. Τρεις ήταν οι μεγάλοι του έρωτες. Η γυναίκα του η Βαρβάρα, η κόρη του η Ρίκα και ο αθλητισμός.

Ο Γιάννης δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρικός αθλητικός συντάκτης, ήταν λάτρης του στίβου, του αθλητισμού γενικότερα. Οι μεταδόσεις του αποτέλεσαν πρότυπο, δηλαδή όποιος έπιανε μικρόφωνο να κάνει μετάδοση είχε να συγκριθεί με τον Γιάννη τον Διακογιάννη. Και βέβαια ακόμα και σήμερα προσωπική μου άποψη, τολμώ να πω ότι η σύγκριση ήταν πάντα υπέρ του Γιάννη. Ήταν πρότυπο επαγγελματισμού , προετοιμαζόταν πάρα πολύ εντατικά ακόμα και αν χρειαζόταν να βγει ένα δεκάλεπτο στον αέρα, οι γνώσεις του ήταν τεράστιες . Είχε μία ευρύτερη κουλτούρα, αγαπούσε την τέχνη την μουσική, την λογοτεχνία. Ήταν μισός Γάλλος, μισός Έλληνας, η μητέρα του ήταν Γαλλίδα, ο πατέρας του στρατιωτικός ακόλουθος στο Παρίσι και ο Γιάννης ήρθε στην Ελλάδα στα 16 του χρόνια.

Κατά την άποψή μου ο Γιάννης από την στιγμή που έχασε τις δύο γυναίκες της ζωής του, την γυναίκα του και την κόρη του ουσιαστικά παραιτήθηκε. Μιλούσαμε μέχρι τελευταία στιγμή μαζί τους, δηλαδή πριν τρεις μήνες από τότε που μπήκε στο Ντυνάν, είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η γυναίκα του έφυγε πρώτη και ύστερα από δύο χρόνια έφυγε και η Ρίκα”.

Ρεπορτάζ Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version