Site icon NewsIT

Νόα – ΑΕΚ 3-1: Τραγική εμφάνιση και οδυνηρή ήττα από τους Αρμένιους για την Ένωση

06.08.2024 | 21:01
Νόα – ΑΕΚ 3-1: Τραγική εμφάνιση και οδυνηρή ήττα από τους Αρμένιους για την Ένωση

CONFERENCE LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΝΟΑ - ΑΕΚ .

Η ΑΕΚ σε μια απογοητευτική εμφάνιση, γνώρισε την ντροπιαστική ήττα με 3-1 από την Νόα στην Αρμενία, στο πρώτο παιχνίδι των 2 ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Πλέον η Ένωση να καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστη στην «ΟPAP Arena» αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό, με την ΑΕΚ να μην μπορεί καθόλου να μπει στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα φαινόντουσαν εκτός ρυθμού και δεν μπορούσαν να κάνουν τελικές μπροστά από την εστία της Νόα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που είναι αρκετά μέτρια ομάδα είχαν δώσει τη μπάλα στην Ένωση, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. 

Οι δυο καλύτερες στιγμές για την ΑΕΚ ήρθαν από στημένες μπάλες, πρώτα στο 8΄όταν η κεφαλιά του Μουκουτνί πέρασε άουτ και στη συνέχεια στο 22΄ με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς.

Παρά το 0-1 η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να είναι ασύνδετοι. Κάτι που η Νόα εκμεταλλεύτηκε, με τον Πινσόν στο 33΄να ισοφαρίζει με διαγώνιο σουτ για τους γηπεδούχους. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, με την Ένωση να προβληματίζει με την απόδοση της.

Κάτι που συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με την ΑΕΚ μάλιστα να δέχεται ένα γκολ που μπαίνει μια φορά στα 100 χρόνια. Συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό του αγώνα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Τσαντσάρεβιτς στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, χρίστηκε σκόρερ!

Το βολέ του Αρμένιου τερματοφύλακα πήρε εκπληκτικά φάλτσα, με την μπάλα από το πουθενά να φτάνει στο τέρμα της Ένωσης. Ο Στρακόσια είχε κάνει τραγική εκτίμηση στην φάση, με αποτέλεσμα να δέχεται ένα τέρμα, με το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αλμέιδα έριξε αμέσως στο παιχνίδι τον Έρικ Λαμέλα και τον Ρομπέρτο Περέιρα για να πάρει η ΑΕΚ ώθηση από την αύρα των δύο Αργεντινών σταρ. Αμφότεροι στο ντεμπούτο τους με τα «κιτρινόμαυρα» προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι έδειχναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άλλωστε μια νίκη σε τέτοιο επίπεδο θα ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη της σύντομης -μόλις 7 ετών- ιστορίας της. Όπερ και εγένετο με τους Αρμένιους να φτάνουν σε ακόμα ένα γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, από ακόμα μία αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Ο Στρακόσα σταμάτησε σε πρώτο χρόνο τον Γκρεγκόριο, ο οποίος όμως ξαναπήρε τη μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έχει πλέον μπροστά της τη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου για να αποφύγει την πανωλεθρία.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γνωρίσει μια οδυνηρή ήττα, σε μια εμφάνιση που «χτυπά» καμπανάκια για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία κατέβηκε στην αναμέτρηση απροετοίμαστη και με πολύ κακές αντιδράσεις σε όλο το παιχνίδι. 

ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Πάμπλο Σάντος (82΄ Χαμπαρτσουμιάν), Μίλκοβιτς, Γκάμπος (46΄ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον (78΄ Μουραντιάν), Ματέους Αϊάς (46΄ Γκρεγκόριο), Φερέιρα (90΄ Πετροσιάν)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72΄ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68΄ Περέιρα), Ελίασον (78΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68΄ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (68΄ Λαμέλα), Γκαρσία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version