Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Νόρα Δράκου: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου

Νόρα Δράκου: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου

Η Νόρα Δράκου κατέκτησε το 12ο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που ολοκληρώνεται την Κυριακή (23.06.2024). Η στιγμή που ανέβηκε στο βάθρο, για να το παραλάβει.

Η Νόρα Δράκου πήγε στη σερβική πρωτεύουσα με μοναδικό στόχο να πανηγυρίσει αυτό που έλειπε από τη σπουδαία καριέρα της: ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Είχε “σημαδέψει” τα 50μ. ύπτιο και τα κατάφερε την περασμένη Πέμπτη (20.06.2024), κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Αυτό όμως που έκανε σήμερα (22/06.2024) στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, δεν έχει προηγούμενο και δεν μπαίνει καν σε σύγκριση με τα 50μ. ύπτιο. Η 32χρονη πρωταθλήτρια της κολύμβισης πήγε στο Βελιγράδι με ατομικό ρεκόρ 24.96, το οποίο είχε πετύχει στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 στη Γλασκώβη, όταν έκανε τις δύο μόνες κούρσες της καριέρας της κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα.

Στον προκριματικό “έγραψε” 24.89, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της Νέρι Νιαγκουάρα, στον ημιτελικό πήγε πιο αργά και προκρίθηκε μόλις και μετά βίας (8η) και στον τελικό “έσπασε τα χρονόμετρα”. Τερμάτισε δεύτερη με το εξωπραγματικό 24.59, έχασε το χρυσό μετάλλιο από την Ουγγαρέζα Πέτρα Σενάνσκι για μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου και παράλληλα έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του τελικού στα 50μ. ελεύθερο γυναικών και την κατάκτηση του ασημένιου της μεταλλίου, η Νόρα Δράκου βρέθηκε στο βάθρο των νικητών για να παραλάβει τους “κόπους” της.

Το ασημένιο της Δράκου είναι το 12ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και το δεύτερο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά το χάλκινο της Νιαγκουάρα το 2012.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις