Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Australian Open: Έτσι θα χάσει ο Σέρβος την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Νόβακ Τζόκοβιτς – Australian Open: Έτσι θα χάσει ο Σέρβος την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης
Reuters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναχώρησε από την Αυστραλία, μετά την απόφαση απέλασης που πήραν οι Αρχές της χώρας και πλέον κινδυνεύει να χάσει την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open κι έτσι… άφησε χώρο σε δύο τενίστες που βρίσκονται ακριβώς πίσω του, για να του πάρουν την κορυφή στο ranking των ανδρών.

Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας θα χάσει 2.000 βαθμούς, τους οποίους είχε κατακτήσει την περασμένη σεζόν στη Μελβούρνη και θα υποχωρήσει στους 9.015.

Τους συγκεκριμένους βαθμούς μπορούν να ξεπεράσουν μόνο οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στον κόσμο) και ο Σάσα Ζβέρεφ (Νο 3 στον κόσμο), αν κατακτήσουν το πρώτο Grand Slam της χρονιάς

Ο Ρώσος έχει 8.935, ήταν φιναλίστ το 2021 και υπερασπίζεται 1.200 βαθμούς από εκείνο το Grand Slam. Αν κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη θα φτάσει τους 9.735.

Όσον αφορά τον Γερμανό τενίστα, αυτή τη στιγμή έχει 7.970 βαθμούς. Την περασμένη σεζόν έφτασε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open και υπερασπίζεται 360 βαθμούς. Αν θριαμβεύσει στο Grand Slam που ξεκινάει αύριο (17.01.2022) θα φτάσει στους 9.610 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις