Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός με «κατάρρευση» για τον Έλληνα τενίστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός με «κατάρρευση» για τον Έλληνα τενίστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ [6-3, 7-6(3)] από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά στο τένις ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Παρότι βρέθηκε να προηγείται με δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέτρεψε στον Νόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέψει και να τελικά να πάρει τη νίκη στο τάι μπρέικ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε δύο μίνι μπρέικ εκεί, αλλά με πολλά λάθη ακόμη και στο σερβίς του, “χάρισε” στον Σέρβο θρύλο του τένις, την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ίδιος αποκλείστηκε έτσι από τη συνέχεια της διοργάνωσης στο Παρίσι και θα επιστρέψει πια στο τουρ, όπου “παλεύει” για να επιστρέψει στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά το ματς και είχε ωραία χτυπήματα, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν εκπληκτικός στις άμυνές του και κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Ο Σέρβος τενίστας βρήκε το μπρέικ στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 3-1. Παρά την αντίδραση του Έλληνα τενίστα μάλιστα, ο “Νόλε” άντεξε μέχρι τέλους και πήρε με 6-3 το σετ, για το 1-0 υπέρ του στην αναμέτρηση. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε μάλιστα μία… αδιανόητη άμυνα για να κλείσει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και με εξαιρετικό τένις, έκανε “πάρτι” στο ξεκίνημα. Έφθασε έτσι σε ένα φοβερό 4-0, για να ακολουθήσει όμως μία… κατάρρευση στη συνέχεια. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει ένα δικό του μπρέικ και ο Έλληνας τενίστας έδειξε να… πιέζεται, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να “κλείσει” το σετ. Αυτό κρίθηκε έτσι στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε πρώτος μίνι μπρέικ, αλλά έκανε ακόμη και διπλό λάθος στο σερβίς, για να κάνει… δώρο τη νίκη στον Σέρβο. Ο “Νόλε” έφθασε στο 7-3 και έκλεισε το σετ με 7-6 και το παιχνίδι με 2-0 σετ.

Πήρε έτσι και την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Μουζέτι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις