Σάββατο, 10 Αυγ.
30oC Αθήνα

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
eurokinissi

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ελεύθερα πάλη των 86 κιλών, με τον 32χρονο να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στη χώρα μας το 8ο μετάλλιο της στο Παρίσι.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ σε ένα τρομερό αγώνα κέρδισε 5-4 τον Άμινε Μίλες Ναζέμ, με αποτέλεσμα να στεφθεί χάλκινος Ολυμπιονίκης, σε μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. Άλλωστε η χώρα μας είχε από το 2004 και τον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν να κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα ο Κουρουγκλίεφ ο οποίος έκανε μια συγκινητική προσπάθεια για να πάρει το μετάλλιο, αφού κατάφερε μέσω των ρεπεσάζ να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο, δήλωσε ευγνώμων στη χώρα μας, αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που του έδωσαν.

Αυτό ήταν το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας προηγηθεί οι Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος), Χρήστου (αργυρό στην κολύμβηση), Καραλής (χάλκινο στο άλμα επί κοντώ), Πετρούνιας (χάλκινο στους κρίκους), Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Κοντού-Φίτσιου (χάλκινο στην κωπηλασία) και Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής (χάλκινο στην κωπηλασία) και φυσικά Κουρουγκλίεφ (χάλκινο στην ελεύθερη πάλη).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις