Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ – Ολυμπιακός για την Superleague

Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ – Ολυμπιακός για την Superleague

Mεγάλο ντέρμπι, ΑΕΚ-Ολυμπιακός το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για την 22η αγωνιστική της Superleague. Κυριαρχία των Ερυθρολεύκων την τελευταία δεκαετία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Με Μπλάνκο η τελευταία νίκη της Ένωσης.

Η 22η αγωνιστική της Superleague επιφυλάσσει το ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ – Ολυμπιακός  με την Ένωση (2η) να υποδέχεται τους πρωτοπόρους Ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ (Σάββατο 13/02-19:30).

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που έχει χαρίσει δράση και έντονες συγκινήσεις στο παρελθόν, με την κόντρα των δύο ομάδων να έχει δίκαια αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες στην χώρα.

Ερυθρόλευκη κυριαρχία την τελευταία δεκαετία

Οι μονομαχίες των δύο επέστρεψαν φέτος στα πλαίσια της Superleague, μετά την επίστροφή της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία, από την οποία έλειψε τις δύο προηγούμενες σεζόν, κατά τις οποίες περιπλανήθηκε σε Γ’ Εθνική και Football League αντίστοιχα.

Ωστόσο, η πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, μόνο ευχάριστη δεν ήταν για την Ένωση, αφού τον Οκτώβριο ηττήθηκε με 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης σε μία ήττα που οδήγησε στην αποπομπή του Τραϊανού Δέλλα από τον πάγκο της ομάδας.

Αυτή του Οκτωβρίου, ήταν η 12η ήττα της ΑΕΚ στα τελευταία 20 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (την τελευταία δεκαετία), με την Ένωση να μετρά μόλις 4 νίκες και 4 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα στην ίδια περίοδο. (Ένα εξ’αυτών, ο φοβερός τελικός κυπέλλου τον Μάιο του 2009, ο οποίος μπορεί να έληξε ισόπαλος 4-4, αλλά στα πέναλτι οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το κύπελλο).

Με Μπλάνκο η τελευταία νίκη για την Ένωση

Σύμφωνα με το γνωστό ποδοσφαιρικό κλισέ, η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο και η Ένωση του Γκας Πογέτ θα υποδεχθεί τους Ερυθρόλευκους του Μάρκο Σίλβα, θέλοντας να χαρίσει στον κόσμο της μία νίκη γοήτρου, την οποία οι φίλοι της ΑΕΚ αγνοούν από το τον Νοέμβριο του 2010 και το γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Φυσικά η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα προσπαθήσει να κατακτήσει ακόμη μία νίκη σε ντέρμπι, διευρύνοντας το σερί επιτυχιών της στην πορεία για την κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος.

Θα καταφέρει η Ένωση να σπάσει την παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ή οι Ερυθρόλευκοι θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους; Ο Stoiximan.gr προσφέρει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακος με 0% γκανιότα. Περισσότερες από 150 αγορές για Live στοιχηματισμο στην κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε