Η ιατρική έκθεση για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, διέρρευσε στη δημοσιότητα και προκαλεί σοκ, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση, αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή ανθρωποκτονία με δόλο!
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του «θρύλου» του ποδοσφαίρου, ήρθαν στη δημοσιότητα, αφού διέρρευσε στον Τύπο της Αργεντινής η πλήρης ιατρική έκθεση για τον θάνατό του, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί επίσημα στις 3 Μαΐου.. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ενώ τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εφημερίδας Todo Noticias και Clarin, που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην έκθεση του ιατρικού συμβουλίου, το οποίο ερεύνησε τις συνθήκες θανάτου, ο Μαραντόνα πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.
Το πόρισμα της αυτοψίας ήταν ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή λόγω χρόνιας καρδιακής νόσου, ενώ υπεύθυνοι με την κατηγορία της «ιατρικής αμέλειας» θεωρήθηκαν οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές. Μάλιστα, λέγεται ότι δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής που καταρτίστηκε από επαγγελματίες και δεν έλαβε φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα υγείας. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφερει το δημοσίευμα της Todo Noticias.
Οι αντιφάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει στις καταθέσεις τους τα μέλη του ιατρικού προσωπικού όμως φαίνεται πως δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση. Το ιατρικό συμβούλιο δήλωσε πως ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου, αλλά η νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ και ο Ρικάρντο Αλμιρόν, οι οποίοι φρόντιζαν τον Ντιέγκο μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί. Οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον Μαραντόνα, πιστοποίησανπ τον θάνατό του στις 13:15, ενώ οι νοσοκόμες δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Clarin, οι αντιφάσεις αυτές ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο», με τους 7 κατηγορούμενους, που ερευνώνται να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 15 ως 25 ετών.