Site icon NewsIT

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης ανάλυση: Οι Γερμανοί δεν σκόραραν στις ευκαιρίες που είχαν και το πλήρωσαν

02.06.2024 | 07:30
Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης ανάλυση: Οι Γερμανοί δεν σκόραραν στις ευκαιρίες που είχαν και το πλήρωσαν

Soccer Football - Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid - Wembley Stadium, London, Britain - June 1, 2024 Borussia Dortmund's Jadon Sancho in action with Real Madrid's Rodrygo REUTERS/Dylan Martinez

Η Ρέαλ Μαδρίτης επικράτησε της Ντόρτμουντ 2-0 στον τελικό του Champions League, με τους Γερμανούς να πληρώνουν τις πολλές χαμένες τους ευκαιρίες στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Μπορεί για μια ώρα παιχνιδιού η Ντόρτμουντ να δείχνει καλύτερη από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι «μερένχες» ξετύλιξαν την ατομική τους ποιότητα και σε συνδυασμό με το βάρος της φανέλας, κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Το παιχνίδι κρίθηκε επί της ουσίας στην ικανότητα των παικτών του Αντσελότι να κερδίζουν ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σε καλή μέρα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως το Champions League είναι η διοργάνωση της Ρεάλ.

Το δοκάρι και οι κλασικές που δεν έγιναν γκολ

Η Ντόρτμουντ μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερη όρεξη και γεμάτη πάθος – ενέργεια.

Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς ωστόσο παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Τιμπό Κουρτουά, δεν κατάφεραν να σκοράρουν το τέρμα που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Ο Αντεγέμι στο 21΄ο οποίος δεν είχε «καθαρό» μυαλό να πλασάρει σωστά, ο Φίλκμπουρρκ στο 23΄που σημάδεψε το δοκάρι μετά από όμορφη συνεργασία των Γερμανών, καθώς και ο Σάμπιτσερ ο οποίος με δυνατό σουτ απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ρεάλ, ήταν οι κύριοι εκφραστές των προσπαθειών της Ντόρτμουντ.

Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες τους οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο παιχνίδι, κάτι το οποίο τους στοίχησε.

Το «κρύο» αίμα της Ρεάλ

Μπορεί η Ντόρτμουντ να έφτανε μπροστά από την εστία και να αγχωνόταν, ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και με την Ρεάλ.

Και αυτό διότι, όταν έπρεπε η ομάδα του Αντσελότι να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, το κατάφερε και μάλιστα με χαρακτηριστικό τρόπο.

Στο 74΄ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε αριστουργηματικά το κόρνερ, με τον Καρβαχάλ να πηδά πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με το άγχος να τους κυριεύει οι παίκτες της Ντόρτμουντ έκαναν σοβαρό λάθος στο 83΄, με αποτέλεσμα ο Βινίσιους να βρίσκει για πρώτη φορά στο παιχνίδι χώρο και να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα

Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να πιάσει θεαματική απόδοση, κατάφερε να κάνει αυτό που όμοιο της δεν μπορεί κανένας άλλος σύλλογος στην Ευρώπη και πιθανότατα στον κόσμο.

Με αξιοθαύμαστο κυνισμό οι «μπλάνκος» δεν αγχώθηκαν ποτέ και έχοντας τον αέρα του φαβορί, επέβαλαν τον ρυθμό τους, «τιμωρώντας» επί της ουσίας την Ντόρτμουντ για την επιθετικής της δυστοκία.

Άλλωστε όταν αντιμετωπίζεις την Ρεάλ στο Champions League και δεν σκοράρεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, τότε το σίγουρο είναι ένα.

Και αυτό το έμαθε από πρώτο χέρι η Ντόρτμουντ, η οποία έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να της δώσει το τρόπαιο και να «σπάσει» το σερί νικηφόρων τελικών της Ρεάλ, η οποία μετράει 15 νίκες σε 18 παρουσίες.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version