Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Για το «στέμμα» της κορυφαίας ομάδας στον τελικό του Champions League

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Για το «στέμμα» της κορυφαίας ομάδας στον τελικό του Champions League
Reuters

Έκπληξη από την Ντόρτμουντ μέσα στο Γουέμπλεϊ ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της Ρεάλ Μαδρίτης; Ο τελικός του Champions League (22:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 1 HD, Mega) κλείνει τη σεζόν και αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Έκπληξη από την Ντόρτμουντ μέσα στο Γουέμπλεϊ ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της Ρεάλ Μαδρίτης; Ο τελικός του Champions League (22:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 1 HD, Mega) κλείνει τη σεζόν και αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Tο Λονδίνο και το στάδιο «Γουέμπλεϊ» γίνονται απόψε η ιδανική… σκηνή για τον τελικό του Champions League, μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η θρυλική ομάδα του Champions League, με τα πολλά και διάσημα “αστέρια” και τα 14 τρόπαια, προτάσσεται ως υπερ-φαβορί στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, που όμως δείχνει διατεθειμένη να δώσει μεγάλη “μάχη” για να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά.

Οι Βεστφαλοί βρίσκονται για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League. Είχαν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης το 1997, όταν επικράτησαν 3-1 της Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Αντίθετα, το 2013 -και τότε στο “Γουέμπλεϊ”- ηττήθηκαν 2-1 στον “εμφύλιο” με την Μπάγερν Μονάχου.

Απ’ την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα χρειαστεί σε λίγο μουσείο, μόνο για να βάλει τις κούπες του Champions League που έχει στην κατοχή της. Οι πολυνίκεις του θεσμού με 14 κατακτήσεις σε 17 τελικούς (!) -επιδιώκοντας να σηκώσουν τη 15η κούπα στο Champions League, έχοντας στον πάγκο τους τον πολυνίκη ως προπονητή στη διοργάνωση, Κάρλο Ανσελότι, με τέσσερα τρόπαια (δύο με Ρεάλ και ισάριθμα με Μίλαν). Τα τελευταία δέκα χρόνια, Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πανηγυρίσει πέντε Champions League, προκαλώντας… εφιάλτες στους αντιπάλους της

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 15η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όλες ήταν για το Champions League. Σαφής η υπεροχή της Ρεάλ με έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν τη σεζόν 2017/18 στη φάση των ομίλων, με τους Μαδριλένους να επικρατούν και στα δύο ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ντόρτμουντ δεν θα παραταχθεί με νεότερα προβλήματα, καθώς ο αμφίβολος Αλέ τέθηκε στη διάθεση του Έντιν Τέρζιτς. Εκτός παραμένουν μόνο οι Μπενσεμπαϊνί και Ντουρανβίλ.

Αντίθετα, οι Μαδριλένοι έχουν ζητήματα. Συγκεκριμένα, ο Λούνιν -βασικός φέτος ελέω των δύο σοβαρών τραυματισμών του Κουρτουά- έχασε τις τρεις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του λόγω γρίπης. Θα ταξιδέψει μεμονωμένα στο Λονδίνο και λογικά θα βρίσκεται στην αποστολή. Εκτός επίσης οι, βασικοί φέτος όσο ήταν διαθέσιμοι, Τσουαμενί και Αλάμπα.

Σε περίπτωσης ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη περίπτωση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Πιθανές συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς ): Κόμπελ, Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Σάμπιτσερ, Μπραντ, Σάντσο, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι ): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους Τζούνιορ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις