Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Η διαδρομή των ομάδων μέχρι τον τελικό του Champions League, όλα τα γκολ των δυο φιναλίστ

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Η διαδρομή των ομάδων μέχρι τον τελικό του Champions League, όλα τα γκολ των δυο φιναλίστ
Reuters

Το Champions League ολοκληρώνεται -τόσο για τη σεζόν, όσο και με την υπάρχουσα μορφή του- με τον τελικό, ΝτόρτμουντΡεάλ Μαδρίτης, που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Έφτασε η ώρα για το ματς που θα κρίνει τον τίτλο του φετινού Champions League. Ντόρτμουντ και Ρεαλ Μαδρίτης “κοντράρονται” στο Γουέμπλεϊ, για να κατακτήσουν το τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά και να κάνουν δική τους την “αστερόσκονη” που το συνοδεύει.

Από τη μια μεριά έχουμε μια “βασίλισσα”, η φανέλα της οποίας έχει πάνω της 14 τρόπαια Champios League. Αυτή θα είναι η 18η φορά που η -πολυνίκης της διοργάνωσης- Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στον τελικό, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα (έχει ακόμα 5 Super Cup, δυο Κύπελλα UEFA, 3 Διηπειρωτικά και 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων FIFA).

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ θα ψάξει το δεύτερό της τρόπαιο στην διοργάνωση (Ντόρμουντ – Γιουβέντους 3-1), στον τρίτο της τελικό, στο ίδιο γήπεδο όπου μάλιστα 11 χρόνια πριν έχασαν από τη Μπάγερν Μονάχου (έχουν και μια κατάκτηση στο Κυπελλούχων του 1966).

Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει πανηγυρίσει πέντε Champions League! Αριθμός απίστευτος, μοναδικός και αξιοζήλευτος. Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται φαβορί για τον τίτλο, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε την μεγάλη έκπληξη και -κόντρα στα προγνωστικά- έφτασε στον τελικό.

Οι Μαδριλένοι έχουν την ατομική ποιότητα και ένα από τα πιο ψηλά σε αξία ρόστερ στην διοργάνωση, με ταλέντο και ενθουσιασμό. Οι Βεστφαλοί έχουν ως όπλο την ομαδικότητα. Είναι ένα “δεμένο” σύνολο, γεγονός που -μαζί με την μαχητικότητά- τους έφτασε στον τελικό.

Ο δρόμος των δύο αντιπάλων προς το Γουέμπλεϊ

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε τις εκπλήξεις από τη φάση των ομίλων

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε τις εκπλήξεις από τη φάση των ομίλων του Champions League. Στη φετινή της πορεία στη διοργάνωση, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πέρασε από το Group F που είχε και τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιουκάστλ.

Η Ντόρτμουντ πήρε την πρωτιά στον όμιλό της, έχοντας μόλις μια ήττα (πρεμιέρα με 2-0 στην έδρα της Παρί), 3 νίκες και δυο εντός έδρας ισοπαλίες (τη δεύτερη αγωνιστική με Μίλαν και την τελευταία με την Παρί στη Βεστφαλία). Οι δυο νίκες επί της Νιούκαστλ και το μεγάλο και κρίσιμο “διπλό” επί των “ροσονέρι” της έδωσαν συνολικά 11 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο:

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0

Ντόρτμουντ – Μίλαν 0-0

Νιουκάστλ – Ντόρτμουντ 0-1

Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ 2-0

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Η Ντόρτμουντ προχώρησε στις φάσεις νοκ άουτ του Champions League. Απέκλεισε κατά σειρά τις PSV Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης (με μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της Βεστφαλίας) και Παρί Σεν Ζερμέν (με δυο νίκες), για να φτάσει στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Φάση των “16”

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1

Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν 2-0

Προημιτελικά

Ατλέτικο – Ντόρτμουντ 2-1

Ντόρτμουντ – Ατλέτικο 4-2

Ημιτελικά

Ντόρτμουντ – Παρί 1-0

Παρί – Ντόρτμουντ 0-1

Απόλυτη” στη φάση των ομίλων η Ρεάλ

Στον δρόμο προς το φετινό τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το απόλυτο 6/6 στη φάση των ομίλων, έχοντας μόνο νίκες κόντρα σε Νάπολι, Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου, παίρνοντας μια… super νίκη μέσα στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” με 3-2.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο:

Ρεάλ – Ουνιόν 1-0

Νάπολι – Ρεάλ 2-3

Μπράγκα – Ρεάλ 1-2

Ρεάλ – Μπράγκα 3-0

Ρεάλ – Νάπολι 4-2

Ουνιόν – Ρεάλ 2-3

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε στις νοκ άουτ φάσεις, παίρνοντας “μεγάλες” αλλά αγχωτικές προκρίσεις. Αντιμετώπισε και ξεπέρασε την Λειψία (με άγχος), τη Μάντσεστερ Σίτι (οι “πολίτες” θεωρήθηκαν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έφεραν 3-3 στο “Μπερναμπέου” αλλά ηττήθηκαν στην Αγγλία με 2-1) και τη Μπάγερν Μονάχου (με αγχωτική ρεβάνς στη Μαδρίτη) για να εξασφαλίσει τη θέση της στον τελικό.

Φάση των “16”

Λειψία – Ρεάλ 0-1

Ρεάλ – Λειψία 1-1

Προημιτελικά

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ 1-1 (3-4 πεν)

Ημιτελικά

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ 2-2

Ρεάλ – Μπάγερν Μονάχου 2-1

 

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, για το “στέμμα” του Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις