Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Μάρκο Ρόις vs Τόνι Κρόος σε ένα «Last Dance» στον τελικό του Champions League

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Μάρκο Ρόις vs Τόνι Κρόος σε ένα «Last Dance» στον τελικό του Champions League
Reuters

Ο Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ και ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν τελευταίο παιχνίδι καριέρας με τις ομάδες τους στον τελικό του Champions League. Μόνο ένας από τους δύο Γερμανούς διεθνείς θα σηκώσει τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο μέσα στο “Γουέμπλεϊ”.

Το βράδυ της 1ης Ιουνίου του 2024 θα αλλάζει για πάντα η ζωή των Μάρκο Ρόις και Τόνι Κρόος. Το φινάλε του τελικού του Champions League, μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, θα βρει τους δυο διεθνείς Γερμανούς να βάζουν τέλος στην καριέρα τους, με τον μέσο της “Βασίλισσας” να έχει μπροστά του και τα ματς με την Εθνική Γερμανίας στα τελικά του Euro 2024. Ένας όμως από τους δυο θα σηκώσει την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά.

Θυμίζουμε ότι απ’ τη μια έχουμε την 18η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, με 14 κούπες να κοσμούν ήδη την τροπαιοθήκη της. Απ’ την άλλη, η Ντόρτμουντ θα κάνει την 3η της παρουσία σε τελικό και θα προσπαθήσει να σηκώσει για δεύτερη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε ηλικία 34 ετών, ο Τόνι Κρόος αποφάσισε να.. κρεμάσει ποδοσφαιρικά παπούτσια και φανέλα. Απόψε θα δώσει το τελευταία του ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα πει “αντίο” στην ενεργό δράση, μετά το Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο Ρόις είχε ακόμα δυο… καλά χρόνια ποδοσφαίρου στα πόδια του. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αποφάσισε να μην πάει σε κάποιο χαμηλότερο πρωτάθλημα, για τα τελευταία “ένσημα” και να φύγει από το άθλημα, πριν αρχίσει η “πτώση” που αναπόφευκτα θα φέρει ο χρόνος.

Απ’ την άλλη, στην Ντόρτμουντ έχουνε… υποστολή σημαίας, με τον Μάρκο Ρόις να δίνει τελευταίο ματς καριέρας. Μετά από μια καριέρα γεμάτη τίτλους, αλλά και τραυματισμούς, ο Γερμανός εξτρέμ θα πει το μεγάλο “αντίο” μέσα στο “Γουέμπλεϊ”.

Μετά από μία ολόκληρη ζωή στη Βεστφαλία, ο 35χρονος -εδώ και ένα 24ωρο- Μάρκο Ρόις θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Ντόρτμουντ. Τη φανέλα που τίμησε όσο λίγοι στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας και που δεν άφησε για να πάει ένα… σκαλί πιο πάνω την καριέρα του.

Κρόος και Ρόις αξίζουν να πουν «αντίο» στους στις ομάδες τους με την κούπα του Champions League. Μόνο ένας θα τα καταφέρει!

ΦΩΤΟ REUTERS

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις