Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο θρύλος Αντσελότι κόντρα στον «οπαδό» Τέρζιτς στον τελικό του Champions League

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο θρύλος Αντσελότι κόντρα στον «οπαδό» Τέρζιτς στον τελικό του Champions League
Reuters

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης και Έντιν Τέρζιτς vs Κάρλο Αντσελότι. Οι δυο προπονητές θα κατευθύνουν τα “πιόνια” της “σκακιέρας” του τελικού του Champions League (22:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 1 HD, Mega).

Η Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει απόψε στο “Γουέμπλεϊ” να αμφισβητήσει την -στα “χαρτιά”- ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης και να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Champions League. Το “βάρος” της φανέλας των “μερένγκες” όμως ίσως αποδειχθεί από μόνο του ικανό να φέρει στην ομάδα την 15η κούπα.

Όσον αφορά την “μάχη” των πάγκων, εκεί ο Κάρλο Αντσελότι… σηκώνει ψηλά το φρύδι, από εμπειρία και τα… ασημικά που έχει κατακτήσει. Ο 64χρονος έχει μαζέψει 29 τρόπαια ως προπονητής -μεταξύ αυτών 4 Champions League– και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

“Προτεραιότητα είναι να μεταδώσουμε ξεκάθαρες ιδέες στους παίκτες. Να είμαστε όσο πιο άμεσοι γίνεται γιατί όσο περισσότερο, τόσο λιγότερα νεύρα θα έχει η ομάδα. Θα πάω στην τακτική. Τα συναισθήματα έρχονται αργότερα και ο καθένας τα χειρίζεται ανάλογα … ο φόβος είναι ένα σημαντικό μέρος για να κάνουμε τα πράγματα καλά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα και η συλλογική θυσία θα είναι τα κλειδιά” ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Κάρλο Αντσελότι, παραμένοντας σταθερός, στον τρόπο με τον οποία διαχειρίζεται τα ματς και τους παίκτες του.

Από την άλλη βρίσκεται ο Έντιν Τέρζιτς. Στα 41 του χρόνια -και στα πρώτα προπονητικά του βήματα- έχει πανηγυρίσει ένα κύπελλο με την Ντόρτμουντ και θα προσπαθήσει να την ανεβάσει στην… κορυφή της Ευρώπης.

“Ήρθε η ώρα το νικηφόρο σερί της Ρεάλ σε τελικούς να τελειώσει”! Έτσι απλά, ο προπονητής της Ντόρτμουντ πέταξε το… γάντι -με τις δηλώσεις του- στην πλευρά της Ρεάλ και του Αντσελότι, δείχνοντας τις διαθέσεις του.

Να αναφέρουμε ότι η Ντόρτμουντ δεν έχει την εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης από τέτοια ματς. Στις μέχ4ρι τώρα δυο παρουσίες της σε τελικό του Champions League, τη μία νίκησε (3-1) τη Γιουβέντους το 1997 και την άλλη έχασε (2-1) από την Μπάγερν, το 2013.

Μάλιστα η τελευταία φορά, ήταν και τότε στο Γουέμπλεϊ και ο νεαρός Τέρζιτς (30 ετών τότε) είχε ταξιδέψει με το πούλμαν των οπαδών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις