Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ντόρτμουντ: Το παραμύθι των Βεστφαλών που δεν είχε αίσιο τέλος

Ντόρτμουντ: Το παραμύθι των Βεστφαλών που δεν είχε αίσιο τέλος
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έζησε το δικό της παραμύθι στο φετινό Champions League, ωστόσο οι Βεστφαλοί δεν κατάφερε να κατακτήσουν το τρόπαιο, με αποτέλεσμα να μην έχει καλό τέλος η δική τους ξεχωριστή πορεία στην διοργάνωση.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αποτέλεσε το underdog του φετινού Champions League, με το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς μετά από μια εξαιρετική πορεία που λίγοι περίμεναν να φτάνει μια ανάσα από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Παρότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν, με τον σύλλογο να μην έχει ιδιαίτερες βλέψεις, ειδικότερα μετά τον εφιαλτικό τρόπο που έχασε τον περσινό πρωτάθλημα Γερμανίας, η Ντόρτμουντ έδειξε πως στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο.

Έχοντας από την αρχή της χρονιάς δύσκολο έργο στην διοργάνωση, αφού βρέθηκε στον δυσκολότερο όμιλο του Champions League μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μίλαν και τη Νιούκαστλ, η Μπορούσια τερμάτισε στην πρώτη θέση και έδειξε πως αποτελεί μια ομάδα που μπορεί να φτάσει μακριά.

Στη συνέχεια ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το εμπόδιο της Αϊντχόφεν, με την ομάδα του Τέρζιτς να αντιμετωπίζει στα προημιτελικά την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παρότι οι «ροχιμπλάνκος» ήταν το φαβορί, η Ντόρτμουντ έδειξε πως είναι φτιαγμένη από ατσάλι, με τους Βεστφαλούς να προκρίνονται στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 5-4, πραγματοποιώντας μάλιστα μια τρομερή ανατροπή στην Γερμανία.

Επόμενο… θύμα έμελλε να είναι η λαμπερή Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία οι Γερμανοί σε δυο αγώνες κατάφεραν να ισοπεδώσουν τακτικά παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για τον «μεγάλο» τελικό του Champions League.

Ωστόσο η πορεία της Ντόρτμουντ στην διοργάνωση δεν είχε happy end, καθώς στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα που βρίσκει πάντα τον τρόπο να κερδίζει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν ήταν καλύτερη, κατάφερε να κάνει γκολ τις πιο σημαντικές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να κερδίσει 2-0 τους Βεστφαλούς και να τους στερήσουν το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου.

Ωστόσο παρά την πίκρα που αφήνει η ήττα και το γεγονός πως όλη αυτή η όμορφη διαδρομή δεν συνδυάστηκε με επιτυχία, η Ντόρτμουντ δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένη για την πορεία της και το ποδόσφαιρο που έπαιξε, γνωρίζοντας καλύτερα από τον κάθε ένα, πως το Champions League χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις