Site icon NewsIT

Ο MVP Κώστας Σλούκας, ο κορυφαίος, Εργκίν Αταμάν, η καλύτερη πεντάδα και όλες οι βραβεύσεις για την περσινή Greek Basketball League

27.09.2024 | 22:48
Ο MVP Κώστας Σλούκας, ο κορυφαίος, Εργκίν Αταμάν, η καλύτερη πεντάδα και όλες οι βραβεύσεις για την περσινή Greek Basketball League

ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SUPER CUP 2024 ΣΤΗ ΡΟΔΟ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν για τη Greek Basketball League -που ήταν εδώ και καιρό γνωστοί- βραβεύτηκαν στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, για το Super Cup, που θα γίνει στη Ρόδο.

Ο Κώστας Σλούκας παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου παίκτης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στη Greek Basketball League, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Super Cup στη Ρόδο και σχολίασε:

«Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν. Είναι πολύ τιμητικό για έναν αθλητή αυτό το βραβείο. Αλλά οφείλω να πω πως αν δεν υπήρχε η ομαδική δουλειά και επιτυχία δεν θα ήμουν. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα. Η περυσινή χρονιά ήταν εκπληκτική, εύχομαι να κάνουμε το ίδιο και του χρόνου».

Στην κορυφαία πεντάδα μαζί του, συμπεριλήφθηκαν και οι Ναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Λεσόρ.

Ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: «Η ψήφος όλων ήταν πολύ τιμητική. Είναι ένα ομαδικό βραβείο. Να έχουμε μια καλή σεζόν».

Ο Άλεκ Πίτερς, από την πλευρά του, είπε: «Είναι τιμή μου να είμαι στην καλύτερη πεντάδα. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας ομαδικά, αλλά το εκτιμώ. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να βγάλω τον καλό μου εαυτό».

Ο Ματίας Λεσόρ, που αναδείχθηκε και πιο θεαματικός παίκτης, είπε: «Ευχαριστώ για αυτά τα δυο βραβεία. Εύχομαι να επαναλάβουμε την περυσινή εξαιρετική σεζόν», ενώ και ο Κέντρικ Ναν που βραβεύθηκε και ως ο πιο δημοφιλής παίκτης, ευχήθηκε την… επανάληψη της κατάκτησης των τίτλων με τον Παναθηναϊκό:

«Καλησπέρα…. (Ελληνικά). Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν. Είναι τιμή μου που είμαι σε αυτή τη θέση. Είμαι χαρούμενος που αρχίζει η σεζόν. Εύχομαι να έχουμε υγεία. ΄Όλοι οι παίκτες. Και γιατί όχι, πάμε να το κάνουμε ξανά».

Ανάμεσά τους και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή. Ο Τούρκος τεχνικός των «πρασίνων» ευχαρίστησε τόσο την ομάδα, όσο και τον πρόεδρό της, ενώ, στάθηκε και στην παρουσία των Σλούκα, Παπαπέτρου και Μήτογλου στην περσινή ονειρική σεζόν του «τριφυλλιού».

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ήρθα στην Ελλάδα. Είδα το πάθος που έχουν οι Έλληνες για το μπάσκετ και είναι μεγάλη τιμή να έχω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Αλλά περισσότερο ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την στήριξη και όλα τα εφόδια που μας έδωσε.

Είναι πολύ σημαντικό πως για αυτή την επιτυχία είχαμε τρεις Έλληνες και ο ένας αναδείχθηκε MVP του Final Four. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο Τζέριαν Γκραντ, που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του περσινού πρωταθλήματος δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά ως ομάδα και εγώ απολαμβάνω αυτό το βραβείο. Σημαίνει πολλά για μένα. Ευχαριστώ», δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν.

Όσον αφορά, ο Νεοκλής Αβδάλας που αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της περσινής σεζόν, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν. Είναι τιμή μου. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό και την Καρδίτσα, που με βοήθησαν να βελτιωθώ».

Τέλος, ο Βασίλης Τολιόπουλος, που μετά από την ονειρική σεζόν του με τη φανέλα του Άρη, ψηφίστηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της περυσινής σεζόν, είπε: «Είναι τιμή και χαρά να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ την ομάδα τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου που με βοήθησαν. Εύχομαι να έχουμε υγεία και μια πολύ καλή σεζόν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version