Παρασκευή, 28 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ο “Air” Jordan, τα γενέθλια και το πάθος με τον τζόγο!

Ο “Air” Jordan, τα γενέθλια και το πάθος με τον τζόγο!

Αισίως 53 ετών. Ο “Air” έχει σήμερα γενέθλια… και αυτή είναι και μια γιορτή του μπάσκετ! Ο απόλυτος άρχοντας του αθλήματος είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο.

“Έχασα περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Ηττήθηκα σχεδόν σε 300 αγώνες. Σε 26 αγώνες, με εμπιστεύτηκαν για να πάρω το σουτ της τελευταίας στιγμής κι εγώ το έχασα. Απέτυχα πάλι και πάλι και πάλι στη ζωή μου. Γι’ αυτό και τα έχω καταφέρει”, έχει πει ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας με τις πτήσεις αλά Superman…
Oσο σπουδαίος ήταν ως αθλητής, άλλο τόσο έγινε και ως επιχειρηματίας, καθώς ακόμη “πουλάει” και “λανσάρει” το όνομά του ιδανικά.

Μοιάζει Θεός, άλλα είχε ένα τρωτό σημείο. Η “αχίλλειος πτέρνα” του ήταν ο τζόγος. Τζόγαρε τα πάντα. Πόνταρε -όπως λένε- ακόμα και στο παιχνίδι… πέτρα – μολύβι – χαρτί. 

Κάποια στιγμή, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο με γκολφ και πόκερ στο πρόγραμμα, κλήθηκε να καταθέσει για μια επιταγή, ύψους 57.000 δολαρίων που έδωσε σε έναν έμπορο ναρκωτικών. Ο εθισμός του έγινε ακόμα και βιβλίο…

Δεν τιμωρήθηκε επίσημα γι’ αυτό ποτέ. Αιωρήθηκε πάνω από τα παρκέ αυτός, αλλά και η φήμη ότι διέκοψε την καριέρα του και ασχολήθηκε με το μπέιζμπολ, επειδή ο Ντέιβιντ Στερν του επέβαλε σιωπηλή τιμωρία, λόγω του τζόγου.

Πόσοι όμως θα τον θυμούνται για τον τζόγο; Κανείς. Οταν είσαι τεράστιος, αυτά είναι ψιλά γράμματα, εντελώς αδιάφορα.

 

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Μάικλ Τζάκσον σε μια ιστορική φωτογραφία…

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε