Site icon NewsIT

Ο Απόστολος Χρήστου αποθεώθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό – Η θριαμβευτική επιστροφή του ασημένιου ολυμπιονίκη

02.08.2024 | 09:48
Ο Απόστολος Χρήστου αποθεώθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό – Η θριαμβευτική επιστροφή του ασημένιου ολυμπιονίκη

Ο Απόστολος Χρήστου επέστρεψε ως θριαμβευτής στο Ολυμπιακό Χωριό και αποθεώθηκε από την ελληνική αποστολή μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό των 200μ. ύπτιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής υποδέχθηκαν τον Απόστολο Χρήστου με καπνογόνα, κομφετί και μια μεγάλη αγκαλιά. Ο Έλληνας κολυμβητής έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα στην κολύμβηση από το 1896.

Με επίδοση 1.54.82 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Απόστολος Χρήστου πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, επιστρέφοντας από την κόλαση της τέταρτης θέσης στα 100μ. ύπτιο στον παράδεισο της δεύτερης θέσης στα 200μ.

«Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν έχω πάρει χαμπάρι, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ξαφνικά μέσα σε τρεις μέρες βρέθηκα από την κόλαση στον παράδεισο. Είναι μια τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου.

Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για ένα μετάλλιο, μπήκα δυνατά, ”εκβίασα” τη θέση, ήμουν μπροστά σε όλη την κούρσα, αλλά στα τελευταία 150 μέτρα ήταν δύσκολα γιατί έχασα δυνάμεις. Τελικά πήρα το ρίσκο, τα έδωσα όλα, έπρεπε να κάνω την υπέρβαση και δικαιώθηκα.

Δεν μπορώ να το πιστέψω, η δουλειά που έκανα ήταν για τα 100 μέτρα και τελικά το μετάλλιο μου βγήκε στα 200. Ο προπονητής μου είπε να τα δώσω όλα από την αρχή και να το διαχειριστώ στο τέλος. Έτσι έκανα και τα κατάφερα. Πλέον, το 200άρι θα γίνει το αγαπημένο μου άθλημα», ήταν τα λόγια του Απόστολου Χρήστου μετά τον θρίαμβο στον τελικό των 200μ. ύπτιο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version