Παρασκευή, 2 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ο Απόστολος Χρήστου και το «ταξίδι» του από την κόλαση στον παράδεισο και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Απόστολος Χρήστου και το «ταξίδι» του από την κόλαση στον παράδεισο και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυτός είναι ο Απόστολος Χρήστου, ο Έλληνας κολυμβητής που έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200μ. ύπτιο, του πρώτου στην ιστορία του ελληνικής κολύμβησης σε πισίνα, ο Έλληνας αθλητής που έδωσε ένα τεράστιο μάθημα σε όλους μας να μην τα παρατάμε.

Ο Απόστολος Χρήστου βρέθηκε στην κόλαση, έζησε για την ακρίβεια την απόλυτη απογοήτευση, όταν έχασε το μετάλλιο για μία χεριά στον τελικό των 100μ. ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής σκέφτηκε να τα παρατήσει και δεν το έκρυψε στην κάμερα. Το σκέφτηκε καλύτερα, μίλησε με την οικογένεια του και τους φίλους του και επέστρεψε πιο δυνατός, γράφοντας την απόλυτη ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Απόστολος Χρήστου, αυτός ο τρομερός αθλητής και άνθρωπος, επέστρεψε από την κόλαση στον παράδεισο, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στον τελικό 200μ. ύπτιο. Ο Έλληνας κολυμβητής έγραψε ιστορία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και πρώτο της Ελλάδας στην πισίνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ιωάννης Μαλοκίνης έδωσε κατά κάποιο τρόπο τη σκυτάλη στον Απόστολο Χρήστου, καλύπτοντας έτσι ένα κενό 128 ετών. Τόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να κατακτήσει η Ελλάδα δεύτερο μετάλλιο στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Απόστολος Χρήστου είχε κάνει μετρημένες κούρσες σε μεγάλους αγώνες στα 200μ. ύπτιο. Στο παγκόσμιο ράνκινγκ μάλιστα ήταν 18ος. Βλέπετε, είναι ειδικός στα 100μ., ωστόσο παρέδωσε καλύτερο μάθημα σε όλους. Γιατί το πρώτο πράγμα που σου διδάσκει ο αθλητισμός είναι να μην τα παρατάς.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Απόστολος Χρήστου έζησε την απόλυτη δικαίωση, ανεβαίνοντας στο βάθρο για την απονομή του ασημένιου μεταλλίου.

Ο Έλληνας κολυμβητής έζησε έντονα κάθε στιγμή, βουρκώνοντας στο βάθρο και συγκινώντας όλη την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Απόστολος Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου (ύψος 1.98μ.) γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1996. Από μικρός έδειξε τα προσόντα του στην κολύμβηση, με τους ειδικούς να βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο Έλληνα κολυμβητή.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Παρισίου μεγάλωσε στην Πετρούπολη και ασχολήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από προτροπή των γονιών του που τον οδήγησαν στον Αίολο Πετρούπολης

Στα 15 του άρχισε να δουλεύει πιο εντατικά στον ΓΣ Περιστερίου, με τον οποίο κατέκτησε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του.

Το 2024 πήγε στον Ολυμπιακό και πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με προπονητή τον Νίκο Γέμελο. Ένα χρόνο αργότερα τον ανέλαβε ο Παναγιώτης Βελέντζας και σταδιακά ήρθε η εκτόξευση, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του ιστορικού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό και πειθαρχημένο παιδί που προπονείται σκληρά, προσέχει την κάθε λεπτομέρεια, ενώ έχει καταφέρει να ολοκληρώσει και τις σπουδές του στα ναυτιλιακά.

Οι διακρίσεις του Απόστολου Χρήστου

Ολυμπιακοί Αγώνες
2024 Παρίσι – ασημένο, 200μ ύπτιο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα
2024 Ντόχα – χάλκινο, 100μ ύπτιο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
2022 Ρώμη – χρυσό, 50μ ύπτιο
2022 Ρώμη – αργυρό, 100μ ύπτιο
2021 Βουδαπέστη – χάλκινο, 100μ ύπτιο
2018 Γλασκόβη – χάλκινο, 100μ ύπτιο
2016 Λονδίνο – χάλκινο, 100μ ύπτιο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (πισίνα 25μ.)
2021 Καζάν – χάλκινο, 100μ ύπτιο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων
2013 Ντουμπάι – χρυσό, 100μ ύπτιο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων
2014 Ντόρντρεχτ – χρυσό, 100μ ύπτιο
2014 Ντόρντρεχτ – αργυρό, 50μ ύπτιο
2014 Ντόρντρεχτ – αργυρό, 200μ ύπτιο
2013 Πόζναν – χάλκινο, 50μ ύπτιο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις