Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ο διεκδικητής του τίτλου Άρης, η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ και οι ασταμάτητες γκέλες ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Ο διεκδικητής του τίτλου Άρης, η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ και οι ασταμάτητες γκέλες ΑΕΚ και Ολυμπιακού
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ένατη αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και ήταν με διαφορά η πιο συναρπαστική της χρονιάς με αποτελέσματα που δεν περίμενε κανείς. Οι απίστευτες γκέλες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού και ο Άρης που μπορεί να λέει πλέον ότι διεκδικεί τον τίτλο.

Μετά και το τέλος της ένατης αγωνιστικής, μπορούσε να πούμε και επίσημα ότι βλέπουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Χαρακτηριστικό του απίθανου διημέρου στη Super League, είναι ότι καμία από τις πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας δεν κέρδισε!

Ο διεκδικητής του τίτλου Άρης

Κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν ότι ο Άρης θα έμπαινε στη συζήτηση για τη μάχη του τίτλου. Κι όμως η φοβερή ομάδα του Άκη Μάντζιου φιγουράρει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 9 αγωνιστικές, έχοντας βγάλει το δυσκολότερο πρόγραμμα κι έχοντας κερδίσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο Άρης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σ’ ένα παιχνίδι που ήταν “τελικός” για τους γηπεδούχους, οι Θεσσαλονικείς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έμειναν όρθιοι και έφυγαν με τον βαθμό από την Αθήνα, με τον Λορέν Μορόν να πετυχαίνει ακόμα ένα κρίσιμο γκολ.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε , μάλιστα, τις γκέλες όλων των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου, ενώ έχει εξαιρετικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 9 αγωνιστικές, έχοντας φαινομενικά την πιο εύκολη αποστολή, αφού αγωνιζόταν στην έδρα του κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος, βέβαια, έχει δείξει καλό πρόσωπο τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε, μάλιστα, με τον Ντεσπότοφ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο γκολ και να “καθαρίσει” το παιχνίδι, δίνοντας δικαιώματα στους Κρητικούς.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό βράδυ του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Κοτάρσκι, και με δύο γκολ στα τελευταία πανηγύρισαν την ανατροπή της χρονιάς στην Τούμπα.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη γκέλα του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν σηκώνουν κεφάλι

Η πτωτική πορεία της ΑΕΚ συνεχίστηκε στη Super League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για τρίτο σερί παιχνίδι αγνοεί τη χαρά της νίκης, ενώ τα “θαλάσσωσε” για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από την Opap Arena κόντρα σε κατώτερο αντίπαλο.

Πρώτα ο Παναιτωλικός και τώρα ο Πανσερραϊκός “ταπείνωσε” την Ένωση, η οποία βρέθηκε στο -3 από την κορυφή και καλείται να βρει άμεσα λύση, προκειμένου να ανέβει αγωνιστικά και να πάρει θετικά αποτελέσματα. 

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, με τους Πειραιώτες να εμφανίζουν άλλο πρόσωπο στην Ευρώπη και άλλο στο πρωτάθλημα. Στο Europa League τα πηγαίνουν περίφημα, την ώρα που στη Super League σκοράρουν με το… σταγονόμετρο και δίνουν πολλά δικαιώματα στους “μικρούς”, οι οποίοι δεν σταματάνε να παίρνουν βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης, δε, το πήγε σε άλλο επίπεδο, αφού κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι ότι παρά τις γκέλες τους, δεν χάνουν την επαφή με την κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός “κλωτσάει” κάθε ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις γκέλες όλων των διεκδικητών του τίτλου, να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα σ’ ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Άρης, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών.

Παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο, προηγήθηκε με 1-0 με το γκολ του Τετέ και γενικότερα έκανε το καλύτερο του ημίχρονο στην εποχή Αλόνσο.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ, με τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν, να βρίσκει και πάλι δίχτυα και να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στον πρωτοπόρο Άρη.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια, με την καρέκλα του Ντιέγκο Αλόνσο να “τρίζει” πιο πολύ από ποτέ.

Τα αποτελέσματα στην 9η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1

Λεβαδειακός – Λαμία 2-2

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα 

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-0

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Athens Kallithea – Ατρόμητος 0-3

Η βαθμολογία:

1.Αρης 18
2.ΠΑΟΚ 17
3.Ολυμπιακός 15
4. ΑΕΚ 15
5. Παναιτωλικός 14
6. ΟΦΗ 14
7. Asteras Aktor 13
8.Παναθηναϊκός 13
9. Ατρόμητος 11
10.Πανσερραϊκός 10
11.Βόλος 10
12.Λαμία 7
13.Λεβαδειακός 6
14.Αthens Kallithea 5

Η επόμενη αγωνιστική (10η):

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός (5μμ)
Athens Kallithea – Παναιτωλικός (8.30μμ)

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Αρης – Λεβαδειακός (4.30μμ)
Βόλος – Παναθηναϊκός (5μμ)
Ατρόμητος – ΑΕΚ (8.30μμ)
Λαμία – ΠΑΟΚ (8.30μμ)

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (5.30μμ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις