Τρίτη, 6 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφερε το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Ημέρες Ατλάντα ζει η ελληνική αποστολή

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφερε το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Ημέρες Ατλάντα ζει η ελληνική αποστολή

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ, χαρίζοντας το έκτο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα δεν σταματάει να μετράει μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε το έκτο μετάλλιο στη χώρα μας, η οποία ισοφάρισε τη συγκομιδή του Ρίο το 2026.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο με το άλμα του στα 5.90μ και έφερε το Νο. 127 στην ιστορία της Ελλάδας στο θεσμό.

Είχαν προηγηθεί δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο), το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών),  και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Επόμενος στόχος της ελληνικής αποστολής είναι τα 8 μετάλλια που είχε πανηγυρίσει η χώρα μας στην Ατλάντα το 1996. Πρόκειται για μία επίδοση εφικτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το βράδυ της Τρίτης (6/8/2024), η Ελλάδα ετοιμάζεται  να πανηγυρίσει μετάλλιο στον τελικό του μήκους με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις