Δευτέρα, 5 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ο Εμμανουήλ Καραλής έτοιμος να γράψει ιστορία: Το ασημένιο μετάλλιο θα είναι σαν χρυσό

Ο Εμμανουήλ Καραλής έτοιμος να γράψει ιστορία: Το ασημένιο μετάλλιο θα είναι σαν χρυσό

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστεί απόψε (20:00, 5/8/2024) στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων και ο στόχος του είναι ξεκάθαρος. Μία θέση στο βάθρο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, δεν σταματάει να ξεπερνάει τον εαυτό του τους τελευταίους μήνες, ενώ έδειξε τις άγριες διαθέσεις του στον προκριματικό, όπου είχε τρία πεντακάθαρα άλματα.

Αντικειμενικός στόχος του είναι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, το οποίο θα είναι σαν χρυσό, καθώς ο Μόντο Ντουπλάντις δεν έχει ανταγωνισμό. Για την ακρίβεια, ανταγωνίζεται με τον εαυτό του και στο Παρίσι θα προσπαθήσει να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (6.24μ). 

Ο Καραλής αγωνίζεται 8ος στη σειρά του τελικού. Έχει την τέταρτη φετινή επίδοση μεταξύ των φιναλίστ με 5.93μ. και αποτελεί σοβαρό διεκδικητή μίας θέσης στο βάθρο.

Ο Ντουπλάντις (Σουηδία) έχει 6.24μ, ο Έρνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5.97μ και ο Σαμ Κέντριξ (ΗΠΑ) 5.95μ. Εκτός απροόπτου αυτοί οι τέσσερις θα παίξουν για τα μετάλλια.

Ο πήχης θα τοποθετηθεί αρχικά στο 5.50μ. και στη συνέχεια θα πάει σε 5.70 – 5.80 – 5.85 – 5.90 – 5.95 – 6.00 μέτρα. 

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί με την καρδιά του και την ψυχή του.

Καλή επιτυχία Μανόλο!

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις