Σάββατο, 14 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε τη δεύτερη θέση στο Diamond League με άλμα στα 5.82μ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε τη δεύτερη θέση στο Diamond League με άλμα στα 5.82μ
REUTERS/Yves Herman

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον τελικό του Diamond League στο επί κοντώ με άλμα στα 5.82μ. Νικητής ήταν, φυσικά, ο Μόντο Ντουπλάντις.

Ο τελικός του επί κοντώ στο Diamond League έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα ο Εμμανουήλ Καραλής αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές να δυσκολεύονται να σημειώσουν μεγάλες επιδόσεις.

Τόσο ο Μόντο Ντουπλάντις όσο και ο Έλληνας πρωταθλητής άφησαν το πρώτο άλμα στα 5.42μ, με τον Καραλή να περνάει με άνεση τα 5.62μ.

Ο “Μανόλο” πέρασε άνετα και τα 5.82μ., επίδοση που έκαναν και οι Μπεν Μπρούντερς και Σαμ Κέντρικς. 

Όλοι οι επικοντιστές απέτυχαν στα 5.92μ., εκτός φυσικά από τον Ντουπλάντις που παίζει σε άλλη κατηγορία. Ο Καραλής είχε λιγότερες άκυρες προσπάθειες και έτσι βγήκε δεύτερος.

Ο “Μανόλο” ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία ονειρεμένη σεζόν. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να μπει και σ’ ένα κλειστό κλαμπ αθλητών που έχουν περάσει τα 6 μέτρα!

Ο Μόντο Ντουπλάντις κατάφερε να περάσει μέχρι και τα 6.11μ. και στη συνέχεια σταμάτησε. Ο καιρός δεν επέτρεπε, άλλωστε, νέο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Φυσικά ο τρομερός Σουηδός δεν θα μπορούσε να μην κάνει έστω κι ένα ρεκόρ. Τα 6.11μ. αποτελεί ρεκόρ μίτινγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις