Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Basket League

Ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Basket League
Eurokinissi

Ο Εργκίν Αταμάν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Basket League και κυριάρχησε στην ψηφοφορία για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη του χρονιά στο “τριφύλλι”, ο Τούρκος τεχνικός οδήγησε τους πράσινους στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και της Euroleague και επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ανακοίνωσή του “… στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Αταμάν συγκέντρωσε το 36,36% των προτιμήσεων (8 ψήφοι) έναντι 27,27% του Βασίλη Σπανούλη του Περιστερίου bwin (6 ψήφοι).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημερώσης, ο κόουτς του Παναθηναϊκού AKTOR συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, με 67,44% των ψήφων (29) και δεύτερος ήταν ο Γιάννης Καστρίτης του Άρη Midea με 18,6% (8 ψήφοι)”.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στον ΕΣΑΚΕ αφιέρωσε αυτό το βραβείο σε όλο του το σταφ και ακολούθως έστειλε το μήνυμα για τη νέα σεζόν.

“Λαμβάνω αυτό το τιμητικό βραβείο για λογαριασμό του Χρήστου Σερέλη και όλων των συνεργατών μου, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην προετοιμασία των αγώνων αλλά και γενικότερα”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

“Από την καλοκαιρινή προετοιμασία μέχρι το τέλος της πορείας μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, η οποία ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, εξήγησε ο Αταμάν και τόνισε: “Το βραβείο δίνεται στον head coach, ωστόσο ανήκει σε όλο το σταφ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτούς”.

“Όπως έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της ομάδας και όχι τα ατομικά βραβεία”, απάντησε ο προπονητής των “πρασίνων”, για το εάν περιμένει και τη νέα σεζόν να λάβει την ίδια διάκριση και επισήμανε: “Είναι σίγουρα τιμητικό για εμένα και τους συνεργάτες μου, ωστόσο δεν είναι κάτι που περιμένω εν όψει της νέας χρονιάς. Αυτό που περιμένω είναι να κάνουμε ανάλογη πορεία ως ομάδα” τόνισε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις