Site icon NewsIT

Ο Γιανίκ Σίνερ απέλυσε τον γυμναστή και τον φυσιοθεραπευτή του

24.08.2024 | 12:10
Ο Γιανίκ Σίνερ απέλυσε τον γυμναστή και τον  φυσιοθεραπευτή του

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 28, 2024 Italy's Jannik Sinner reacts during the final against Russia's Daniil Medvedev REUTERS/Eloisa Lopez

Ο Γιανίκ Σίνερ ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον γυμναστή και τον φυσιοθεραπευτή του, αφού γλίτωσε την τιμωρία για ντόπινγκ, μολονότι βρέθηκε τον Μάιο θετικός σε δύο ελέγχους.

Ο Ιταλός τενίστας, Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε θετικός στο στεροειδές “clostebol”, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το «χτίσιμο» μυικής μάζας, καθώς ο φυσιοθεραπευτής του, Τζιάκομο Νάλντι, εφάρμοσε ένα σπρέι χωρίς ιατρική συνταγή σε ένα κόψιμο στο χέρι του, πριν κάνει θεραπείες στον 23χρονο Σίνερ. Το σπρέι δόθηκε στον Νάλντι από τον γυμναστή Ομπέρτο Φεράρα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) ανακοίνωσε ότι ο νικητής του εφετινού Australian Open απαλλάχθηκε από υπαιτιότητα ή αμέλεια την περασμένη εβδομάδα από δικαστήριο, το οποίο αποδέχθηκε την εξήγηση του Σίνερ ότι είχε μολυνθεί ακούσια με την ουσία από τον Νάλντι.

Οι θετικοί έλεγχοι ντόπινγκ του Σίνερ ήρθαν στο φως την Τρίτη, μια ημέρα αφότου ο Ιταλός κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο του για φέτος, στο Cincinnati Open.

«Αυτοί (σ.σ. ο Νάλντι και ο Φεράρα) ήταν ένα τεράστιο μέρος για την καριέρα μου» δήλωσε ο Σίνερ σε συνέντευξη Τύπου στο US Open, το οποίο αρχίζει την Δευτέρα, και συνέχισε: «Κάναμε απίστευτη δουλειά, φέρνοντας πολλές επιτυχίες και στη συνέχεια έχοντας ένα σπουδαίο τιμ πίσω μου.

Τώρα, εξαιτίας αυτών των λαθών, δεν νιώθω τόσο σίγουρος για να συνεχίσω με αυτούς. Δυσκολεύτηκα πολύ τους τελευταίους μήνες. Περίμενα το αποτέλεσμα. Το μόνο πράγμα που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή είναι λίγος καθαρός αέρας».

Η υπόθεση του Σίνερ έχει προκαλέσει «θύελλα», δεδομένου ότι άλλοι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ, συνήθως τιμωρούνται με αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο Ιταλός έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την αθωότητά του και υπογράμμισε ότι μπόρεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται, επειδή η ομάδα του εντόπισε γρήγορα την πηγή της μόλυνσης.

«Ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να παίξω ήταν επειδή ξέραμε πού ήταν η ουσία και πώς μπήκε στο σώμα μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, κάνοντας αυτή τη διαδικασία, για να τους ενημερώσουμε και το κατάλαβαν αμέσως» επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή η υπόθεση στη φήμη του, ο 23χρονος είπε: «Στο μυαλό μου ήξερα ότι δεν έχω κάνει κάτι κακό. Όποιος με ξέρει πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν έχω κάνει και δεν θα έκανα ποτέ κάτι που αντίκειται στους κανόνες. Σχετικά με τη φήμη, θα δούμε προχωρώντας, όχι; Επειδή αυτό, δεν μπορώ πραγματικά να το ελέγξω».

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version