Πέμπτη, 17 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη: «Άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη: «Άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στο «Athletic» αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και τον τρόπο που ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας επηρέασε και άλλαξε τον «Greak Freak» μέσα στο παρκέ.

Αποθέωση Γιάννη Αντετοκούνμπο σε Βασίλη Σπανούλή! Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς έδωσε μια συνέντευξη στο αμερικανικό «Athletic» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ.

Στις δηλώσεις του ο «Greak Freak» υπογράμμισε ότι το φετινό καλοκαίρι με την συνεργασία των δυο ανδρών στην Εθνική Ελλάδας, ο coach Σπανούλης άλλαξε τον τρόπο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκέφτεται και λειτουργεί μέσα στο παρκέ.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος NBAερ πλέον έχει βρει νέους τρόπους για να ψάχνει συνεχώς κίνητρα και να μην επαναπαύεται με τον εαυτό του, όσο καλά και εάν θεωρεί ότι πηγαίνει.

Παράλληλα, ο 29χρονος NBAερ αναφέρθηκε και στη φετινή σεζόν των Μπακς, με τους οποίους θέλει να καταφέρει φέτος να φτάσει μακριά στα πλέι οφ. Και αυτό γιατί την τελευταία 2ετία η ομάδα από το Μιλγουόκι στα νοκ-άουτ δεν έχει καταφέρει να προκριθεί από τον 1ο γύρο, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον υπαρχηγό του franchise. 

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για τη συνεργασία με τον Σπανούλη στην Εθνική Ελλάδας:

«Ο Σπανούλης άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα. Την προσέγγισή μου στο παιχνίδι. Την αγάπη μου για το παιχνίδι. Μερικές φορές, νομίζω, είσαι στη ζώνη άνεσής σου.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια ζώνη άνεσης, χωρίς καν να θέλουν να είναι εκεί. Πρέπει να πιεστείς. Πρέπει να απαιτείς από τον εαυτό σου, από τους ανθρώπους γύρω σου. Και το έκανε αυτό.

Κυριολεκτικά (άφησα) την καρδιά μου στο παρκέ, το νεφρό μου και το γόνατό μου και τα πάντα στο παρκέ, αλλά ήρθε σε μένα και μου είπε, “Η άμυνά σου δεν ήταν αρκετά καλή”. Την επόμενη μέρα μου είπε “Δεν είδα τη φωτιά στα μάτια σου.

Η άμυνά σου δεν ήταν αρκετά καλή”. Κάθε μέρα, ήταν κάτι άλλο. Απλώς με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε, λέγοντάς μου “έχεις κι άλλα να δώσεις.

Όταν ήμουν 29, ήμουν ο καλύτερος στην Ευρώπη. Είχα back-to-back Ευρωλίγκες. Εσύ τι κάνεις;”.

Όλη αυτή η συζήτηση με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι λαχταρώ ξανά την πρόκληση. Φυσικά, σε εξοργίζει, αλλά σε κάνει να σκέφτεσαι “Περίμενε, θα σου δείξω”. 

Δεν θέλεις να απογοητεύσεις τον Σπανούλη. Όπως και στους Μπακς, δεν θέλω να απογοητεύσω τον Ντοκ Ρίβερς. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον Λίλαρντ. Δεν θέλω να απογοητεύσω την ομάδα μου».

Για τη φετινή σεζόν στους Μπακς:

«Φέτος πρόκληση για εμένα είναι το να είμαι υγιής. Πρόκληση για εμένα είναι το να παίξω στα playoffs, να περάσω τον γ@*!μένο πρώτο γύρο.

Να γίνω ακόμα πιο επιβλητικός. Κάθε χρόνος είναι σημαντικός για εμένα, επειδή μία μέρα θα είμαι 35 ή 36 ή 38 και θα λέω “Ωωω πέρασαν τα καλύτερα χρόνια μου και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι”.

Οπότε, πρέπει να κυριαρχήσω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις