Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ο Γιάννης Κωστάκης ακυρώθηκε, έγινε ένσταση και πέρασε στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο SB2 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γιάννης Κωστάκης ακυρώθηκε, έγινε ένσταση και πέρασε στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο SB2 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γιάννης Κωστάκης τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του, ακυρώθηκε, αλλά κατάφερε μέσω ένστασης να προκριθεί στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Γιάννης Κωστάκης αποκλείσθηκε αρχικά από τον τελικό των 50μ πρόσθιο στην κατηγορία SB2, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Ο 52χρονος Έλληνας κολυμβητής συμμετείχε στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και τερμάτισε στην 4η θέση, καλύπτοντας την απόσταση σε ένα λεπτό, 11 δευτερόλεπτα κι έξι εκατοστά. Ωστόσο, λίγο μετά τον τερματισμό, ακυρώθηκε από τους κριτές.

Όπως όμως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο Γιάννης Κωστάκης -ο οποίος έχει λάβει μέρος σε επτά (!) Παραολυμπιακούς Αγώνες- θα βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Με ανάρτησή της στα social media, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε πως η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση για την ακύρωση του Κωστάκη, την οποία και κέρδισε και έτσι ο Έλληνας αθλητής προκρίθηκε στον τελικό ως 7ος με 1:11.06.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 19:35 ώρα Ελλάδας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις