Η ελληνική αποστολή κέρδισε το 5ο μετάλλιο στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης το 7ο σε πέντε διοργανώσεις ένα επίτευγμα που κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει καταφέρει τόσο σε Ολυμπιακούς όσο και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Έχοντας την πολύτιμη βοήθεια της ramp operator Κατερίνας Πατρώνη, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ξεπέρασε ακόμα και τον Πύρρο Δήμα με τον οποίο μοιράζονταν το μοναδικό επίτευγμα να έχουν κερδίσει μετάλλιο σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις.
Ο Δήμας τα κατάφερε στην άρση βαρών των Ολυμπιακών από το 1992 μέχρι το 2004 και ο Πολυχρονίδης έχει πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις πλέοιν (στους Παραολυμπιακούς) από το 2008 μέχρι και το 2024 που είναι μόνιμα στο βάθρο.
Και δεν τον σταματά τίποτα καθώς διεκδικεί ακόμα ένα μετάλλιο στο Παρίσι και μετά ακολουθεί το Λος Άντζελες το 2028 που είναι ο επόμενος στόχος.
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό BC3, στο τάι μπρέικ για να φτάσει τα επτά μετάλλιο συνολικά σε πέντε συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 2008.
Ο μικρός τελικός κόντρα στον Πολωνό Ντάμιαν Ισκρίτσκι ήταν πραγματικό θρίλερ. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 4-4 για να πάει ο αγώνας στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Πολυχρονίδης με τη στήριξη της ramp operator Κατερίνας Πατρώνη ακολούθησε τρομερή τακτική για να πάρει τη νίκη με δύο μόνο βολές!
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης δεν σταματάει να γράφει ιστορία. Ξεκίνησε το 2008 στο Πεκίνο κερδίζοντας το πρώτο του ατομικό που ήταν αργυρό, συνέχισε στο 2012 στο Λονδίνο όπου ήταν χρυσός Παραολυμπιονίκης στα μεικτά ζευγάρια και το 2016 επέστρεψε από το Ρίο με ένα αργυρό στο ατομικό και ένα χάλκινο στα ζευγάρια. Με τον ίδιο συνδυασμό μεταλλίων επέστρεψε στην Ελλάδα και από το Τόκιο το 2021 και σήμερα στο Παρίσι το 2024 πρόσθεσε και ένα χάλκινο στο ατομικό. Και έπεται συνέχεια στο Παρίσι καθώς υπάρχει και το μεικτό ζευγάρι.