Site icon NewsIT

Ο Ιντέγε “λύτρωσε” τον Ολυμπιακό! “Λύγισε” στο τέλος ο Ηρακλής

18.09.2016 | 22:33
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Με ανατροπή και δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός "απέδρασε" από το "Καυτανζόγλειο, επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περόνε στο 5΄, όμως ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 51΄ και ο Ιντέγε στο 75΄ χάρισαν τη νίκη στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Πλατανιά.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, έφεραν στα όρια τους, τους πρωταθλητές Ελλάδας κι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το σπουδαίο διπλό, χάρη στον φορμαρισμένο Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση κι αφού προειδοποίησε τον Ολυμπιακό στο 5′ με σουτ του Κούρου, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο, άνοιξε το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των ερυθρολεύκων “κοιμήθηκε”, με τον Περόνε να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μποτία, έπειτα από γύρισμα του Κούρου από τα αριστερά, και να κάνει το 1-0.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων, οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν στροφές, προκειμένου να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Ο Χουάντερσον απέκρουσε σουτ του Πάρντο στο 13′, ενώ στο 22′ η κεφαλιά του Τσόρι από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο άουτ. Στο 28′ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε εντυπωσιακά ένα πολύ δυνατό σουτ του Μιλιβόγεβιτς, με τη συγκεκριμένη φάση να είναι η τελευταία αξιόλογη των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Ηρακλής πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Περόνε (42′) και Λάμπρου (43′).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ιντζόγλου έκανε ένα “ανόητο” πέναλτι (βρήκε άθελα του την μπάλα με το χέρι, έπειτα από κακό διώξιμό του), με τον Τσόρι να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια από την άσπρη βούλα στο 51′.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ανατροπή, αλλά ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην απειλείται η εστία του. Ο Πάουλο Μπέντο, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, έβγαλε τον Τσόρι στο 73′ και στη θέση του πέρασε τον Ιντέγε.

Ο φορμαρισμένος Νιγηριανός σέντερ φορ δικαίωσε τον προπονητή του μέσα σε δύο λεπτά. Εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ του Μάρτινς, νίκησε από κοντά τον Χουάντερσον, ολοκληρώνοντας την ανατροπή (1-2) για τον Ολυμπιακό.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις, ενώ έμεινε και με 10 παίκτες στο 90′, λόγω αποβολής του Ιντζόγλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62΄ Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (67΄ Λουκίνας), Περόνε (79΄ Μπαρέτας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (27΄ Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73΄ Ιντέγε), Πάντο (46΄ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version