Site icon NewsIT

Ο καλός στρατιώτης Πάντος

07.03.2010 | 12:16
Ο καλός στρατιώτης Πάντος

Ο πολύπειρος Σάββας Θεοδωρίδης μου έλεγε το βράδυ της Παρασκευής αν πάρουμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα πάρουμε και το πρωτάθλημα.

Οταν του ζήτησα εξηγήσεις  μου είπε ότι η νίκη στο παιχνίδι αυτό θα “φτιάξει” την ψυχολογία  των παικτών του Ολυμπιακού και θα τους στείλει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αέρα υπεροχής. Σέβομαι τα χρόνια του κύριου Σάββα μέσα στα γήπεδα και τους 27 τίτλους που έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό είτε ως παίκτης είτε ως παράγοντας. Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι αξιόπιστη και ανταγωνιστική. Υποστηρίζει όμως ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αν ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι τότε έχει περισσότερες πιθανότητες από τον αντίπαλο του να το κερδίσει. Στηρίζει την άποψη του στη ψυχολογία της ομάδας, στον αέρα του πρωταθλητή και στην ικανότητα του να κερδίσει παλευόμενα “μια κι έξω” παιχνίδια. Επειδή όμως καταλαβαίνει ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι προβληματική ομάδα φοβάται περισσότερο το ματς με τον Ηρακλή. 


Με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο φαίνεται ότι σκέφτεται  στην προκειμένη περίπτωση και ο  Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ετσι μπορεί να εξηγηθεί ότι επαναφέρει μετά από  πάρα πολύ καιρό τον μπαρουτοκαπνισμένο Τάσο Πάντο στην ενδεκάδα και προτιμά  να αφήσει σε αυτήν τον Ιεροκλή Στολτίδη κρατώντας στον πάγκο τον Κριστιάν Λεντέσμα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού σκέφτεται προφανώς ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αρκούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ποδοσφαιρικές αρετές. Χρειάζεται πάθος, δύναμη, πίστη και όλα αυτά με έναν τρόπο αφηρημένο περιλαμβάνονται στο δημοσιογραφικό κλισέ “η καρδιά του πρωταθλητή”. Γιατί τώρα που σκουραίνουν τα πράγματα και φτάνει ο κόμπος στο χτένι μετρούν άλλα στοιχεία περισσότερο από την ποιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Τάσος Πάντος για παράδειγμα μπορεί να μην διαθέτει τις επιθετικές αρετές του Γκαλίτσιου μπορεί να ξέρει την “μισή”  μπάλα απ’ αυτήν που ξέρει ο Λεντέσμα είναι σίγουρο όμως ότι θα πέσει πάνω στον Επστάιν σαν καμικάζι αν χρειαστεί θα φύγει από το γήπεδο ματωμένος με λασπωμένη την φανέλα. Το ποδόσφαιρο που αντιπροσωπεύει μας γυρίζει σε άλλες εποχές όμως στην κρίσιμη ώρα της μάχης ο καθένας επιστρατεύει ότι διαθέτει και επειδή ο φετινός Ολυμπιακός με τις πολλές απουσίες και την κακή φυσική κατάσταση δεν γίνεται να στηριχθεί στην ποιότητα του ο Μπάντοβιτς στέλνει στο γήπεδο μια ομάδα που είναι πιο κοντά στην “ηρωική” εποχή που καλύτερα απ’ όλους αντιπροσωπεύει ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version