Site icon NewsIT

Ο Κάρεν Χατσάνοφ χάνει το Wimbledon

23.06.2023 | 18:06
Ο Κάρεν Χατσάνοφ χάνει το Wimbledon

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 24, 2023 Russia's Karen Khachanov reacts during his quarter final match against Sebastian Korda of the U.S. REUTERS/Jaimi Joy

Ο Κάρεν Χατσάνοφ θα απουσιάσει από το φετινό Wimbledon (3-16 Ιουλίου), καθώς ο Ρώσος τενίστας ανακοίνωσε σήμερα (23/6) ότι υπέστη κάταγμα κόπωσης στη μέση, στο Roland Garros.

Ο 27χρονος Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε στα προημιτελικά του τουρνουά γκραν σλαμ στο Παρίσι, όπου πήρε ένα σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, προτού ηττηθεί από τον Σέρβο, ο οποίος κατέκτησε τελικά το τρόπαιο.

Ο Χατσάνοφ ήταν ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες σε τουρνουά γκραν σλαμ τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς είχε φτάσει στους ημιτελικούς του U.S. Open της περυσινής χρονιάς και του Australian Open τον Ιανουάριο.

«Λόγω ενός ατυχούς τραυματισμού που “κληρονόμησα” στο Roland Garros (κάταγμα κόπωσης και ένα μερικό κάταγμα στον πρώτο σπόνδυλο του ιερού οστού), δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στο Wimbledon για δεύτερη διαδοχική χρονιά» έγραψε ο Χατσάνοφ στο Instagram και συμπλήρωσε:

«Η απόφαση να αποσυρθώ δεν ήταν εύκολη και ήλπιζα ως το τέλος αυτών των λίγων εβδομάδων πως θα μπορούσα να αναρρώσω, ωστόσο το ιατρικό τιμ μου μού εγγυήθηκε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό στην περίπτωσή μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατσάνοφ δεν έλαβε μέρος στο περυσινό Wimbledon, λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες. Οι διοργανωτές του φημισμένου τουρνουά στο Λονδίνο ήραν αυτόν τον αποκλεισμό φέτος κι έτσι οι παίκτες από τις δύο χώρες επιτρέπεται να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι».

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version