Κυριακή, 25 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ο Κάρλος Αλκαράθ δήλωσε έτοιμος για το US Open: «Θα είμαι στο 100%»

Ο Κάρλος Αλκαράθ δήλωσε έτοιμος για το US Open: «Θα είμαι στο 100%»

Ο Κάρλος Αλκαράθ δήλωσε ότι θα βρίσκεται «στο 100%» για το US Open, μολονότι σταμάτησε προληπτικά τη σαββατιάτικη προπόνησή του στη Νέα Υόρκη, αφού «γύρισε» τον αστράγαλό του.

Ο Ισπανός τενίστας, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού στον αστράγαλο που τον ανάγκασε να αποσυρθεί στον πρώτο γύρο του Όπεν στο Ρίο. Το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετώπισε, οδήγησε τον 21 ετών Αλκαράθ να σταματήσει την προπόνησή του με τον Αργεντινό Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Όμως, ο Ισπανός δήλωσε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε για τη συμμετοχή του στο τελευταίο τουρνουά γκραν σλαμ του 2024.

«Απλά σταμάτησα την προπόνησή μου για προληπτικούς λόγους. Δεν ένιωθα αρκετά άνετα για να συνεχίσω να προπονούμαι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλκαράθ σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Μερικές ώρες αργότερα, αισθάνομαι καλά. Αύριο θα προσπαθήσω να προπονηθώ ξανά χωρίς να το σκέφτομαι.

Δεν ήμουν καθόλου ανήσυχος για τη συμμετοχή μου στο US Open. Προφανώς θύμωσα, γιατί δεν θέλω να σταματήσω την προπόνηση, από σεβασμό και προς τον Τσερούντολο. Αύριο ή σε δύο ημέρες θα είμαι στο 100%, σίγουρα. Ήρθε η ώρα».

Ο Αλκαράθ, ο οποίος θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο US Open μετά το 2022, εξέφρασε την ελπίδα να προσεγγίσει τα σημαντικά ματς με μια καλύτερη νοοτροπία, ύστερα από την απογοήτευση της ήττας από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, να χάσω το χρυσό μετάλλιο σε ένα πραγματικά “κλειστό” ματς που είχα ευκαιρίες. Όμως, μπροστά μου είχα έναν πραγματικά καλό παίκτη και το άξιζε. Επομένως, μέρες μετά τους Ολυμπιακούς συνειδητοποίησα ότι κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο, ένα σπουδαίο επίτευγμα, για το οποίο πρέπει να είμαι υπερήφανος.

Προσπαθώ να προχωρώ και να μαθαίνω. Τα επόμενα σημαντικά ματς της καριέρας μου θα τα αντιμετωπίσω με έναν διαφορετικό τρόπο ή έναν καλύτερο τρόπο από αυτόν που το έκανα στους Ολυμπιακούς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις