Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ο Κόκο Γκοφ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του US Open

Ο Κόκο Γκοφ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του US Open

Βόμβα στο US Open, με την Κόκο Γκοφ να μένει εκτός προημιτελικών, πέφτοντας θύμα μίας άλλης εξαιρετικής Αμερικανίδας τενίστριας, της Έμα Ναβάρο.

Η Κόκο Γκοφ (Νο 3 στον κόσμο), αγαπημένη των Αμερικανών φιλάθλων του τένις και κάτοχος του τίτλου, αποκλείστηκε από την διεκδίκηση του US Open, καθώς στην «στην φάση των 16» ηττήθηκε από την συμπατριώτισσα της, Εμα Ναβάρο (Νο 12) με 6-3, 4-6, 6-3.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, έκανε εξήντα (!) αβίαστα λάθη, εκ των οποίων 19 διπλά, στοιχείο που έκρινε και τον αγώνα, όπως παραδέχθηκε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Χαμηλώνω πάρα πολύ το σώμα μου στην αριστερή πλευρά όταν σερβίρω, το ξέρω, αλλά είναι δύσκολο να το διορθώσω στη μέση ενός αγώνα. Εχω τη φιλοδοξία ενός εντελώς διαφορετικού επιπέδου, οπότε είναι απογοητευτικό, αλλά δεν πρόκειται να… μαστιγώσω τον εαυτό μου».

Οσον αφορά στην 23χρονη Ναβάρο, η οποία θα παίξει τώρα με την Ισπανίδα, Πάουλα Μπαντόσα, σχολίασε: «Είναι τρελό να φτάνεις στους προημιτελικούς μετά από δύο αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο, στην πόλη που γεννήθηκα, είναι πολύ ιδιαίτερο να κερδίζεις εδώ».

Παράλληλα, η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 2) επικράτησε εύκολα της Βελγίδας, Ελίζ Μέρτενς (Νο 35) με 6-2, 6-4 και συνεχίζει την πορεία της στο κορυφαίο τουρνουά.

Στους άνδρες, ο Βούλγαρος, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 9) επιστρέφει στους «8» του US Open για πρώτη φορά από το 2019, μετά την νίκη του επί του Ρώσου, Αντρέϊ Ρούμπλεφ (Νο 6) με 6-3, 7-6(3), 1-6, 3-6, 6-3.

«Επρεπε απλώς να κάνω υπομονή», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, ο οποίος εκτίμησε πως η εμπειρία του (σ.σ. 14ο συνεχόμενο US Open και ο γηραιότερος παίκτης που εξακολουθεί να αγωνίζεται), ήταν το «κλειδί» του αγώνα.

Στον επόμενο γύρο, ο Βούλγαρος τενίστας, θ’ αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Φράνσις Τιαφόε (Νο 20), ο οποίος απέκλεισε τον Αυστραλό, Αλεξέϊ Ποπίριν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις