Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ο Κώστας Δουβαλίδης έφτασε τις 16 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και έγραψε ιστορία

Ο Κώστας Δουβαλίδης έφτασε τις 16 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και έγραψε ιστορία

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο νικητής στα 100 μέτρα μετ΄εμποδίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του Βόλου, με τον 37χρονο αθλητή να φτάνει στην κορυφή για 16η φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, πιάνοντας στην κορυφή τους Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και Περικλή Ιακωβάκη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν το πρόσωπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στον Βόλο, καθώς ο πανελλήνιος ρέκορντμαν στα υψηλά εμπόδια σε ανοιχτό και κλειστό στίβο κατάφερε να φτάσει τις 16 νίκες, αριθμό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων ο Δουβαλίδης τερμάτισε με χρόνο 13.83 και σημείωσε σε την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν, ενώ έπιασε στην πρώτη θέση της διοργάνωσης τους Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και Περικλή Ιακωβάκη.

Για την ιστορία πέραν του Δουβαλίδη στο βάθρο ανέβηκαν οι Χρήστος Ρούμτσιος (ο μοναδικός Έλληνας έχει καταφέρει να τον κερδίσει τα τελευταία χρόνια) και Ευθύμης Καραγιώργος.

«Μπήκα στο γκρουπ των… γέρων που έχουν 16 νίκες, αλλά αυτή η νίκη δεν συνδυάστηκε με μια καλή επίδοση, αν και πέτυχα φετινό ρεκόρ. Νιώθω ότι έχω καλύτερη επίδοση στα πόδια μου, αλλά με δυσκόλεψε ο κόντρα άνεμος. Τώρα ξεκούραση και για του χρόνου θα δούμε τι θα κάνουμε» ανέφερε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα του.

Δισκοβολία γυναικών

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη στη δισκοβολία με καλύτερη βολή στα 55.62, επίδοση που ήρθε στην τέταρτη προσπάθειά της. Η πρωταθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης, που επανήλθε φέτος ύστερα από την γέννηση του πρώτου παιδιού της, είχε ένα καλό σερί βολών με 53.29, 54.18, 54.07, 55.62 και άκυρες τις δύο τελευταίες προσπάθειες.

“Ήμουν πάρα πολύ καλά, περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά δεν βγήκε. Ωστόσο χαίρομαι που επέστρεψα με μία ακόμα νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα“, είπε η νικήτρια.

Δεύτερη, με νέο ατομικό ρεκόρ 51.46 ήταν η 21χρονη Ιωάννα Αραμπατζή (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και τρίτη η 20χρονη Μαρία Αλεξέεβα (ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης) με 48.52.

100 μ. εμπόδια γυναικών

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε τις 10 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με επίδοση 13.08, αλλά χρειάστηκε να μοχθήσει αρκετά στα τελευταία μέτρα για να αφήσει πίσω της την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) η οποία πίεσε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και πέτυχε μεγάλο νέο ατομικό ρεκόρ με 13.18.

Τρίτη ήταν η συνεχώς ανερχόμενη Σάρα Αούντι (ΓΣ Ερμής Ιλίου), η οποία μετά το 13.58 στον προκριματικό πέτυχε 13.64 στον τελικό, ελάχιστα μπροστά από την επταθλήτρια Σοφία Καμπερίδου (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου), που βελτίωσε εκ νέου το ρεκόρ της με 13.67.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις