Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βραβευτεί από την UEFA για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του Champions League

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βραβευτεί από την  UEFA για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του Champions League

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πάρει ειδικό βραβείο από την UEFA για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Champions League, σε μια τιμητική βραδιά που θα γίνει στο Μόναχο.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα βραβεύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League, στο περιθώριο της κλήρωσης για τη League Phase της φετινής διοργάνωσης, που θα γίνει την Πέμπτη (29/8) στο Μονακό. Ο Πορτογάλος επιθετικός, που αγωνίζεται πλέον στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, σημείωσε 140 γκολ σε 183 αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ και της Γιουβέντους, έντεκα περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι και 46 από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που είναι ο κορυφαίος μεταξύ των ποδοσφαιριστών που συνεχίζουν να συμμετέχουν στο Champions League.

Κατέκτησε πέντε φορές το τρόπαιο (τέσσερις με τη Ρεάλ και μία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ κατέχει ακόμη τα ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν (17, την περίοδο 2013-14) και για τα περισσότερα συνεχόμενα ματς που σκόραρε (11, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018).

«Η διαρκής αριστεία του στο υψηλότερο επίπεδο μαρτυρά την ακούραστη αναζήτησή του για συλλογικούς και ατομικούς τίτλους. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, συνέχισε να εξελίσσεται και να βελτιώνει το παιχνίδι του» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις