Κυριακή, 4 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διέλυσε κάθε ρεκόρ και έγραψε ιστορία – Η υπόσχεση του «άρχοντα των κρίκων» για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διέλυσε κάθε ρεκόρ και έγραψε ιστορία – Η υπόσχεση του «άρχοντα των κρίκων» για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι και επίσημα ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στους κρίκους. Το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι και το μήνυμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Θεωρείται ο άρχοντας των κρίκων, ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών, ο πιο πιστός στα ραντεβού με το βάθρο. Ο λόγος, φυσικά, για τον Λευτέρη Πετρούνια, αυτόν τον θρυλικό πρωταθλητή, ο οποίος δεν σταματάει να γράφει ιστορία.

Με μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, συμπληρώνοντας την συλλογή του με τρία ολυμπιακά μετάλλια.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του

Ο 33χρονος Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος στον κόσμο που κατακτά τουλάχιστον τρία μετάλλια στους κρίκους. Για να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό το ιστορικό κατόρθωμα του, ας το ξαναπούμε με διαφορετικά λόγια.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής σε ολόκληρη την Ολυμπιακή Ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος ο οποίος φτάνει τα τρία μετάλλια, έπειτα από το χρυσό που είχε κερδίσει στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021, ενώ παράλληλα αποτελεί πλέον και τον μοναδικό Έλληνα εκπρόσωπο της Γυμναστικής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια.

Με αυτό το χάλκινο μετάλλιο, ο Πετρούνιας εντάχθηκε σε μια εξαιρετικά κλειστή λίστα με τους σπουδαιότερους Έλληνες Ολυμπιονίκες, όπως ο Πύρρος Δήμας (4), ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (3) και ο Ιωάννης Φραγκούδης (3).

Παράλληλα, ο άρχοντας των κρίκων χάρισε στην ελληνική γυμναστική το έβδομο μετάλλιο της στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει τρία μετάλλια, ο Δημοσθένης Ταμπάκος δύο στους κρίκους, ο Ιωάννης Μελισσανίδης ένα χρυσό στις ασκήσεις εδάφους και το ελληνικό ανσάμπλ ρυθμικής ένα χάλκινο.

Ο ακούραστος Πετρούνιας έδωσε το σύνθημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

Μπορεί σε τέσσερα χρόνια, ο Λευτέρης Πετρούνιας να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τους κρίκους. Το αντίθετο! Θα δουλέψει σκληρά για να τα δώσει όλα για ακόμα ένα ιστορικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο του στο Παρίσι.

«Λος Άντζελες… ερχόμαστε! Ένα μικρό “break” και επιστρέφω!», ξεκαθάρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

“Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλλειμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις