Site icon NewsIT

Ο Λι Κάρσλεϊ θα είναι ο προσωρινός προπονητή της Εθνικής Αγγλίας

09.08.2024 | 18:53
Ο Λι Κάρσλεϊ θα είναι ο προσωρινός προπονητή της Εθνικής Αγγλίας

FILE PHOTO: Soccer Football - UEFA Euro Under 21 Qualification - Group F - England v Luxembourg - Toughsheet Community Stadium, Bolton, Britain - March 26, 2024 England Under 21 manager Lee Carsley before the match Action Images via Reuters/Jason Cairnduff/File Photo

Ο Λι Κάρσλεϊ θα είναι ο νέος προσωρινός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, ενόψει των αγώνων στο Nations League, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA). Ο Κάρσλεϊ είναι προπονητής της Αγγλίας U21 από το 2021 και κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 το 2023.

Η FA ανέφερε ότι ο Λι Κάρσλεϊ θα καθοδηγήσει αρχικά την Αγγλία για τους αγώνες της τον Σεπτέμβριο, αλλά με σκοπό να παραμείνει στη θέση του όλο το φθινόπωρο, ενώ θα συνεχίσει την αναζήτηση ενός μόνιμου προπονητή. Με αυτό τον τρόπο ο 50χρονος τεχνικός αναλαμβάνει προσωρινά τα «λιοντάρια» μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκειτ.

«Είναι τιμή μου να αναλάβω και να ηγούμαι αυτής της ομάδας της Αγγλίας σε προσωρινή βάση. Καθώς είμαι πολύ εξοικειωμένος με τους παίκτες και τον κύκλο του διεθνούς ποδοσφαίρου, είναι λογικό να καθοδηγώ την ομάδα ενώ η FA συνεχίζει τη διαδικασία για την πρόσληψη ενός νέου προπονητή» δήλωσε ο Κάρσλεϊ.

Το πρώτο παιχνίδι του 50χρονου Κάρσλεϊ θα είναι στις 7 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με την Ιρλανδία, για την οποία έκανε 40 εμφανίσεις , επιλέγοντας να αγωνιστεί στη χώρα της γιαγιάς του. Η Αγγλία έχει επίσης έναν εντός έδρας αγώνα με τη Φινλανδία τον Σεπτέμβριο και η αποστολή του θα είναι να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στο Nations League στην οποία θα επιδιώξει να κερδίσει την άνοδο στην League A σε έναν όμιλο που θα περιλαμβάνει επίσης Ελλάδα, Φινλανδία και Ιρλανδία.

Η προπονητική καριέρα του ξεκίνησε στην Κόβεντρι, αργότερα διεύθυνε την Μπρέντφορντ πριν από μια σύντομη περίοδο ως προσωρινός προπονητής της Μπέρμιγχαμ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version