Site icon NewsIT

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αναλαμβάνει την Εθνική ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

15.08.2024 | 12:44
Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αναλαμβάνει την Εθνική ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

FILE PHOTO: Soccer Football - Champions League - Paris St Germain Press Conference - Parc des Princes, Paris, France - December 6, 2021 Paris St Germain coach Mauricio Pochettino during the press conference REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συμφώνησε να αναλάβει την Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών των ΗΠΑ, με σκοπό ο Αργεντινός προπονητής να καταφέρει να οδηγήσει τους Αμερικανούς στο ερχόμενο Μουντιάλ του 2026.

Την τεχνική ηγεσία των ΗΠΑ θα αναλάβει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, καθώς ο έμπειρος προπονητής σύμφωνα με το «Athletic» θα αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Αμερικανών, σε μια διαφορετική πρόκληση για τον ίδιο. Άλλωστε ο 52χρονος δεν έχει ξανά καθίσει σε πάγκο Εθνικής ομάδας.

Μεγάλος στόχος φυσικά του «Ποτς» είναι να οδηγήσει την Team USΑ στην τελική φάση του Μουντιάλ για το 2026, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού, σε μια τεράστια πρόκληση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την χώρα, η οποία θα έχει από εδώ και στο εξής ένα world class προπονητή.

Καθοριστικής σημασία έπαιξε ο Ματ Κρόκερ, με τον οποίο ο Ποτσενίνο είχε συνεργαστεί κατά τη θητεία του στη Σαουθάμπτον, με τον αθλητικό διευθυντή των ΗΠΑ να παρουσιάζει ένα πλάνο, στο οποίο ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι δεν μπορούσε να αρνηθεί. Πλέον απομένουν μόνο οι υπογραφές, για να πάρει οριστική μορφή η συμφωνία των 2 πλευρών.

Πέρα από την Τσέλσι, ο Ποτσετίνο έχει αναλάβει και τις Παρί Σεν Ζερμέν, Σαουθάμπτον, Εσπανιόλ, με πιο επιτυχημένη του δουλειά να παραμένει η θητεία του στην Τότεναμ, με την οποία επί της ουσίας συνδέθηκε περισσότερο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version