Site icon NewsIT

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο είναι ο νέος προπονητής των ΗΠΑ

11.09.2024 | 09:52
Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο είναι ο νέος προπονητής των ΗΠΑ

epa10810543 Chelsea manager Mauricio Pochettino reacts during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea FC, in London, Britain, 20 August 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στο Μουντιάλ 2026, που θα φιλοξενήσουν μαζί με Καναδά και Μεξικό.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία των ΗΠΑ. Ο Αργεντινός πρώην προπονητής της Τότεναμ, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ 2026.

Η ομάδα των ΗΠΑ έχει μείνει χωρίς προπονητή από τις 10 Ιουλίου, όταν αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Φρανκ Μπερχάλτερ, μετά την κακή παρουσία -και μάλιστα εντός έδρας- στο Copa America.

Έτσι, ο Αργεντινός φεύγει για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης στην προπονητική του καριέρα, η οποία εκτείνεται εδώ και 15 χρόνια. Από το 2009 και μέχρι σήμερα θήτευσε διαδοχικά στην Εσπανιόλ, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, την Παρί και την Τσέλσι, ενώ είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει εθνικό συγκρότημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version