Πέμπτη, 5 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν το βράδυ της Τετάρτης (4/9/2024) την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου.

Την απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Ο 32χρονος Πορτογάλος χαφ συμφώνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/9) με τους ερυθρολεύκους και το πρωί της ίδιας ημέρας ήρθε στην Ελλάδα όπου πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και θα δηλωθεί στη λίστα που θα στείλει απόψε ο Ολυμπιακός στην UEFA με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της League Phase του Europa League.

Ο Ολιβέιρα έχει αγωνιστεί σε Πόρτο, Μπέιρα Μαρ, Μέχελεν, Πεναφιέλ, Πάσος Φερέιρα, Ναντ, ΠΑΟΚ, Ρόμα και Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος μέσος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1992 στο Paços de Brandão και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας.

Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία της Porto, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στη Beira-Mar, ενώ τη σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε σε KV Mechelen και Penafiel. Αφού επέστρεψε στην Porto, τη διετία 2013-2015 φόρεσε τη φανέλα της Paços Ferreira.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις (65 συμμετοχές, έξι γκολ) οδήγησαν την Porto στην απόφαση να τον αποκτήσει εκ νέου, με αγορά. Τον Ιανουάριο του 2017 δόθηκε στη Nantes με τη μορφή δανεισμού και τον Ιανουάριο του 2019 έως το τέλος της σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2022 υπέγραψε στη Roma, με την οποία το δεύτερο μισό εκείνης της αγωνιστικής περιόδου έκανε 22 συμμετοχές και κατέκτησε το UEFA Europa Conference League. Το καλοκαίρι του 2022 πουλήθηκε από την Porto στη Galatasaray, με τη φανέλα της οποίας έως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και έκανε 58 συμμετοχές, με απολογισμό έξι γκολ και επτά ασίστ.

Ο Ολιβέιρα αγωνίστηκε σε 174 παιχνίδια με την Porto (τα 23 στο Champions League), πέτυχε 39 γκολ (τα επτά στο Champions League) και μοίρασε 24 ασίστ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σε επίπεδο ανδρών.

Σέρτζιο, καλώς ήλθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού!”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις